Τελευταία Νέα
Διεθνή

Tagesschau: Πολιτικό άσυλο στη Γερμανία ζήτησαν 40 ανώτεροι Τούρκοι αξιωματικοί του ΝΑΤΟ

Tagesschau: Πολιτικό άσυλο στη Γερμανία ζήτησαν 40 ανώτεροι Τούρκοι αξιωματικοί του ΝΑΤΟ
Το Γερμανικό υπουργείο Εσωτερικών αναφέρει ότι η υπόθεση θα πρέπει να αντιμετωπιστεί όπως και οι άλλες υποθέσεις ασύλου
Πολιτικό άσυλο στη Γερμανία έχουν ζητήσει δεκάδες ανώτεροι Τούρκοι στρατιωτικοί που εργάζονται στο ΝΑΤΟ, την ώρα που η καγκελάριος Merkel ετοιμάζει τις βαλίτσες της για την Αγκυρα όπου θα συναντηθεί με τον Tayyip Erdogan.
Όπως αναφέρει η γερμανική εφημερίδα Tagesschau «περίπου σαράντα άτομα, ανώτεροι Τούρκοι αξιωματικοί έχουν απευθυνθεί στην Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Μετανάστευσης και Προσφύγων για πολιτικό άσυλο».
Μια υπόθεση πολύ ευαίσθητη αν και το Γερμανικό υπουργείο Εσωτερικών αναφέρει ότι «η υπόθεση θα πρέπει να αντιμετωπιστεί όπως και οι άλλες υποθέσεις ασύλου.
Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι δεν μπορούμε να επιστρέψουμε στην Τουρκία αυτούς τους στρατιώτες.
Θα πάνε κατευθείαν φυλακή», δηλώνει το στέλεχος του CSU, Stephan Mayer.
H εφημερίδα χαρακτηρίζει τεταμένη τη σχέση Γερμανίας-Τουρκίας του τελευταίους μήνες, τόσο λόγω του ψηφίσματος της Βουλής που χαρακτήρισε τη σφαγή των Αρμενίων στην Οθωμανική Αυτοκρατορία πριν από 100 χρόνια ως γενοκτονία, όσο και της πολιτικής του Erdogan, μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα στην Τουρκία.
Το δημοσίευμα της εφημερίδας αναφέρει επίσης, ότι η Ελλάδα απειλείται από την τουρκική κυβέρνηση ήδη με συνέπειες, διότι το ελληνικό Ανώτατο Δικαστήριο αρνήθηκε την έκδοση των οκτώ Τούρκων στρατιωτών την περασμένη Πέμπτη που είχαν καταφύγει κατά τη διάρκεια της απόπειρας πραξικοπήματος στη χώρα τον Ιούλιο του 2016 και είχαν υποβάλει αίτηση για άσυλο.
Η Άγκυρα τους χαρακτηρίζει ως στασιαστές και αρνείται να δεχθεί την ετυμηγορία, προσθέτει η εφημερίδα και συμπληρώνει ότι στην Τουρκία οι 8 εξακολουθούν να απειλούνται με σύλληψη και, ενδεχομένως, με βασανιστήρια.
Τέλος, η Tagesschau αναφέρει ότι εκτός από τη συμφωνία με την ΕΕ για το προσφυγικό, η Τουρκία έχει επίσης με την Ελλάδα μια διμερή συμφωνία επανεισδοχής την οποία η Άγκυρα προτίθεται να επανεξετάσει.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης