Τελευταία Νέα
Πολιτική

ΓΕΕΘΑ για τουρκική πρόκληση στα Ίμια: Υπήρχε συνεχής παρακολούθηση – Έγινε αυτό που έπρεπε να γίνει

tags :
ΓΕΕΘΑ για τουρκική πρόκληση στα Ίμια: Υπήρχε συνεχής παρακολούθηση – Έγινε αυτό που έπρεπε να γίνει
Σε αυξημένη ετοιμότητα οι ένοπλες δυνάμεις στο Αιγαίο
Την θέση ότι οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις παρακολουθούσαν συνεχώς τις κινήσεις των τουρκικών σκαφών διατύπωσε ο εκπρόσωπος τύπου του ΓΕΕΘΑ, Β. Μπελετσιώτης, αναφερόμενος στην τουρκική πρόκληση που καταγράφηκε το πρωί της Κυριακής 29/1 στην περιοχή των Ιμίων.
Μία τουρκική πυραυλάκατος στην οποία επέβαινε ο αρχηγός των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων στρατηγός Χουλουσί Ακάρ μαζί με τους αρχηγούς του τουρκικού στρατού, ναυτικού και αεροπορίας, παραβίασε τα ελληνικά χωρικά ύδατα και προσέγγισε τις βραχονησίδες Ίμια.
Μάλιστα, το τουρκικό πολεμικό πλοίο συνόδευαν δύο σκάφη ανορθόδοξου πολέμου των τουρκικών ειδικών δυνάμεων με άγνωστο αριθμό κομάντος.
«Στο πλαίσιο των θεσμοθετημένων διαδικασιών, έγιναν οι διαδικασίες που έπρεπε να γίνουν.
Yπήρχε συνεχής παρακολούθηση της κινήσεως των τουρκικών σκαφών κατά τη προσέγγιση στο συγκρότημα των νησίδων των Ιμίων και έγινε αυτό που έπρεπε να γίνει» υπογράμμισε ο εκπρόσωπος του ΓΕΕΘΑ μιλώντας στον ΑΝΤ1.
Το περιστατικό προκάλεσε την έντονη καταδίκη από τον ΠτΔ, την κυβέρνηση και τις δυνάμεις της αντιπολίτευσης, αν και πολλοί θεωρούσαν αναμενόμενη μια «απάντηση» από την Τουρκία ύστερα από την απόφαση του Αρείου Πάγου για τη μη έκδοση των 8 Τούρκων στρατιωτικών.
Πάντως, τόσο στην κυβέρνηση όσο και στο στράτευμα επικρατεί έντονη ανησυχία για τις επόμενες κινήσεις της Άγκυρας, καθώς δεν αποκλείεται περαιτέρω κλιμάκωση.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι Ένοπλες Δυνάμεις στο Αιγαίο βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα ενώ ενισχυμένη είναι και η παρουσία του στόλου ενώ αναφέρεται πως δεν αποκλείεται και προβοκάτσια στα βόρεια σύνορα, και συγκεκριμένα στην Αλβανία.
Και εκεί υπάρχει αυξημένη ετοιμότητα.
Την ίδια στιγμή, η Αθήνα έχει πραγματοποιήσει διαβήματα στις πρεσβείες ξένων χωρών στη χώρα μας - σύμφωνα με πληροφορίες και στο ΝΑΤΟ - για την τουρκική πρόκληση στα Ίμια και στρέφει την προσοχή της στη συνάντηση που θα έχει η Merkel με τον Erdogan στην Άγκυρα στις 2 Φεβρουαρίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης