Διεθνή

Επικρίνει την αντιμουσουλμανική μεταναστευτική πολιτική του Trump η αυτοκινητο-βιομηχανία Ford

Επικρίνει την αντιμουσουλμανική μεταναστευτική πολιτική του Trump η αυτοκινητο-βιομηχανία Ford
Η έδρα της Ford βρίσκεται στο Ντίαρμπορν του Μίσιγκαν των ΗΠΑ, που φιλοξενεί μία από τις μεγαλύτερες αραβο-αμερικανικές κοινότητες στις ΗΠΑ
Τη μεταναστευτική πολιτική του νέου Αμερικανού προέδρου, Donald Trump, να απαγορεύσει με γενικευμένο τρόπο την είσοδο στις ΗΠΑ μεταναστών από επτά συγκεκριμένες μουσουλμανικές χώρες, επέκρινε σήμερα Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2017 η μεγάλη αμερικανική πολυεθνική αυτοκινητο-βιομηχανία Ford.
Συγκεκριμένα, σε σχόλιό τους που απευθυνόταν προς τους δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενους της εταιρείας, ο εκτελεστικός πρόεδρος της Ford, Bill Ford Jr και ο διευθύνων σύμβουλός της, Mark Fields, ξεκαθάρισαν, ότι η εταιρεία δεν υποστηρίζει τους «νέους ταξειδιωτικούς περιορισμούς των ΗΠΑ».
«Δεν υποστηρίζουμε αυτήν την πολιτική ή οποιαδήποτε άλλη έρχεται σε αντίθεση με τις αξίες μας ως εταιρεία», όπως ανέφεραν οι Ford και Fields, για να προσθέσουν, ότι τα νέα μέτρα που επέβαλε ο Trump δεν επηρεάζουν άμεσα κάποιον εργαζόμενο στη Ford.
Ο Fields την περασμένη εβδομάδα συναντήθηκε δύο φορές με τον Trump για να συζητήσουν περί οικονομικών ζητημάτων.
Υπενθυμίζεται, ότι ο Trump είχε επικρίνει δριμύτατα την Ford για την απόφασή της να επενδύσει σε νέο εργοστάσιο στο Μεξικό, κάτι που η εταιρεία τελικά αναγκάστηκε να ακυρώσει, επιλέγοντας να επενδύσει στις ΗΠΑ υπό τις απειλές Trump για επιβολή τεραστίων δασμών εισαγωγής οχημάτων της από το Μεξικό.
Προ ημερών, επικριτικός απέναντι στη μεταναστευτική πολιτική του Trump είχε εμφανιστεί και ο διευθύνων σύμβουλος της βιομηχανίας ηλεκτρικών αυτοκινήτων Tesla, Elon Musk, αν και μέχρι στιγμής οι General Motors, Fiat Chrysler, Toyota και Honda αποφεύγουν να λάβουν θέση επί του ζητήματος.
Επισημαίνεται, ότι η έδρα της Ford βρίσκεται στο Ντίαρμπορν του Μίσιγκαν των ΗΠΑ, που φιλοξενεί μία από τις μεγαλύτερες αραβο-αμερικανικές κοινότητες στις ΗΠΑ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης