Τελευταία Νέα
Πολιτική

Φορτσάκης: Οι πολίτες δεν αντέχουν άλλους φόρους - Αμετανόητη η κυβέρνηση για τη δημοσιονομική πολιτική της

Φορτσάκης: Οι πολίτες δεν αντέχουν άλλους φόρους - Αμετανόητη η κυβέρνηση για τη δημοσιονομική πολιτική της
Ο κ. Φορτσάκης επισημαίνει πως τα πλέον των 90 δισ. ευρώ φορολογικών οφειλών τους αποτελούν ακαταμάχητη ένδειξη της "φορολογικής υπερκόπωσης" των πολιτών
Ο γενικός γραμματέας Δημοσιονομικής Πολιτικής εμφανίζεται αμετανόητος για την δημοσιονομική πολιτική της κυβέρνησης το 2016.
Την άποψη αυτή εκφράζει ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Θεόδωρος Φορτσάκης, σχολιάζοντας τη σημερινή (30/1) συνέντευξη του Φραγκίσκου Κουτεντάκη, ενώ τονίζει πως «με τις δηλώσεις του εμπεδώνει την πεποίθηση ότι η υπεραπόδοση των εσόδων, κατά την εκτέλεση του κρατικού προϋπολογισμού του 2016, που στηρίχτηκε στην ανάλγητη υπερφορολόγηση των πολιτών, θα επιδιωχθεί και το 2017, με κάθε κόστος».
Σύμφωνα με τον κ. Φορτσάκη, «ο κ. Κουτεντάκης:
- Ομολογεί ότι η Κυβέρνηση έλαβε περισσότερα μέτρα από όσα χρειαζόταν για την επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων το 2016.
- Μιλά για δικαίωση των πολιτικών της Κυβέρνησης να στηρίξει την δημοσιονομική προσαρμογή πρωταρχικά στην αύξηση των εσόδων, ήτοι στην άνευ προηγουμένου μεγέθυνση των φόρων.
- Δηλώνει ότι δεν υπάρχει φόβος κόπωσης των φορολογουμένων από την υπερφορολόγηση για το 2017.
- Εκτιμά νέα υπεραπόδοση εσόδων το 2017, δηλαδή νέα φορολογική αφαίμαξη των πολιτών».
«Οι πολίτες δεν αντέχουν άλλους φόρους», τονίζει ο κ. Φορτσάκης, προσθέτοντας πως «τα πλέον των 90 δισ. ευρώ φορολογικών οφειλών τους αποτελούν ακαταμάχητη ένδειξη της ”φορολογικής υπερκόπωσής” τους». «Επιβάλλεται η χάραξη νέας δημοσιονομικής πολιτικής, με σταδιακή μείωση των φορολογικών συντελεστών και στοχευμένη μείωση των κρατικών δαπανών», καταλήγει ο βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης