Τελευταία Νέα
Πολιτική

Τσίπρας: Η Ελλάδα και η επιχειρηματική της κοινότητα ήταν, είναι και θα είναι παρούσες στα Βαλκάνια

Τσίπρας: Η Ελλάδα και η επιχειρηματική της κοινότητα ήταν, είναι και θα είναι παρούσες στα Βαλκάνια
«Ο άξονας Βελιγράδι-Θεσσαλονίκη μπορεί στο μέλλον να γίνει ένας άξονας ουσιαστικής συνεργασίας», υποστήριξε ο Αλέξης Τσίπρας από το Βελιγράδι
Η Ελλάδα και η επιχειρηματική της κοινότητα ήταν, είναι και θα είναι παρούσες και ενεργές στη Σερβία και, γενικότερα, στα Βαλκάνια.
Αυτό κατέστησε σαφές ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, σε ομιλία του στο Σερβο-ελληνικό επιχειρηματικό φόρουμ, τονίζοντας πως «η Ελλάδα και η Σερβία μπορούν να ανοίξουν δρόμους για μια άλλη προοπτική στα Βαλκάνια».
Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, «Σερβία και Ελλάδα μοιράζονται κοινές απόψεις και αξίες, βρίσκονται στην ίδια πλευρά του ποταμού».
Άλλωστε, όπως υποστήριξε, οι εξαιρετικές σχέσεις των δύο χωρών θα αποτελέσουν τη βάση, πάνω στην οποία θα υπάρξει μια νέα αρχιτεκτονική της νέας οικονομικής συνεργασίας τους.
«Η ελληνο-σερβική επιχειρηματική κοινότητα συνθέτει τον πυρήνα μιας στενής, σφαιρικής οικονομικής σύζευξης», είπε χαρακτηριστικά.
Ο ίδιος προσέθεσε πως συμφώνησε με τον πρωθυπουργό της Σερβίας τη διοργάνωση ενός ανώτατου συμβουλίου συνεργασίας ανάμεσα στις δύο χώρες, η πρώτη συνεδρίαση του οποίου θα λάβει χώρα την ερχόμενη άνοιξη στη Θεσσαλονίκη.
«Ο άξονας Βελιγράδι-Θεσσαλονίκη μπορεί στο μέλλον να γίνει ένας άξονας ουσιαστικής συνεργασίας», υποστήριξε ο Αλέξης Τσίπρας, προσθέτοντας πως «ο σιδηροδρομικός άξονας Βελιγράδι-Θεσσαλονίκη μπορεί να αποτελέσει μέρος ενός ευρύτερου άξονα διασύνδεσης».
Ο ίδιος έκανε λόγο για τη δημιουργία ποταμιών μεταφορών, δημιουργώντας ένα νέο άξονα μεταφοράς και επικοινωνίας Ελλάδας-Σερβίας.
Στη συνέχεια, ο Έλληνας πρωθυπουργός υποστήριξε πως «η γεωγραφία των Βαλκανίων δεν πρέπει να αλλάζει πια με παρεμβάσεις, επεμβάσεις και πολέμους».
«Είμαστε ζωτικοί εταίροι και αρωγοί στη βάση της προώθησης αμοιβαίων συμφερόντων», διεμήνυσε ο Έλληνας πρωθυπουργός για τις σχέσεις των δύο χωρών, προσθέτοντας πως «μας συνέχει η αρχή της συμπληρωματικότητας και της συνέχειας στον ευρύτερο γεω-οικονομικό χώρο των Βαλκανίων».
«Σήμερα κάνουμε ένα νέο δυναμικό ξεκίνημα στις ιστορικές μας σχέσεις», κατέληξε ο Αλέξης Τσίπρας.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης