Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κατρούγκαλος: Το ΔΝΤ δεν επιτρέπει να κλείσει η αξιολόγηση – Δεν μπορώ να πω πότε θα κλείσει

Κατρούγκαλος: Το ΔΝΤ δεν επιτρέπει να κλείσει η αξιολόγηση – Δεν μπορώ να πω πότε θα κλείσει
Το χρονοδιάγραμμα για το κλείσιμο της αξιολόγησης εξαρτάται πλέον από τις θέσεις του Trump είπε ο κ.Κατρούγκαλος
Την θέση ότι το ΔΝΤ είναι εκείνο που δεν επιτρέπει το κλείσιμο της αξιολόγησης διατύπωσε ο αναπληρωτής υπ. Εξωτερικών, Γ. Κατρούγκαλος, ο οποίος υποστήριξε πως δεν μπορεί να πει πότε αυτή θα κλείσει.
«Η ίδια η Ευρώπη βρίσκεται σε μια υπαρξιακή στιγμή (..).
Οι πολίτες παντού στην Ευρώπη θεωρούν ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει απονομιμοποιηθεί, βρίσκεται μακριά από τις αξίες της.
Για τον λόγο αυτό οι επικείμενες εκλογές αποκτούν σημαντική υπαρξιακή αξία καθώς ή θα οδηγήσουν σε προοδευτικές πολιτικές ή στο εθνικιστικό παρελθόν» είπε μιλώντας στο «Πρακτορείο 104,9 Fm» ο κ.Κατρούγκαλος, ο οποίος υποστήριξε πως «η διαπραγμάτευση θα είχε κλείσει εάν είχαμε να διαπραγματευτούμε μόνο με τους Ευρωπαίους».
«Είναι το ΔΝΤ που δεν το επιτρέπει.
Εμείς ζητούμε για τα εργασιακά ότι προβλέπεται από το ευρωπαϊκό κεκτημένο» είπε ο κ.Κατρούγκαλος.
Κληθείς να σχολιάσει την χθεσινή σύγκρουση Τσίπρα – Μητσοτάκη στη Βουλή, ο κ.Κατρούγκαλος τόνισε ότι «ο πρωθυπουργός προκάλεσε τον Κ.Μητσοτάκη να μας πει τι θα έκανε, αν και ο πρόεδρος της ΝΔ είχε κάνει λόγο από τη ΔΕΘ, για μείωση δαπανών κάτι που σημαίνει περικοπές σε μισθούς, συντάξεις, υγεία, παιδεία και διαρθρωτικές αλλαγές όπως τις εννοεί το ΔΝΤ, δηλαδή απελευθέρωση απολύσεων και συνδικαλιστικός νόμος».
«Στην πραγματικότητα, η ΝΔ έχει στο νου της, την πλήρη συνθηκολόγηση με τις σκληρές θέσεις του Ταμείου» είπε ο κ.Κατρούγκαλος τονίζοντας ότι «ορέπει να κλείσει η αξιολόγηση αλλά όχι με υποχωρήσεις σε θέματα αρχής, δεν μπορούμε να ζητήσουμε από τους εργαζόμενους να κάνουν και άλλες θυσίες».
Όπως είπε, το χρονοδιάγραμμα για το κλείσιμο της αξιολόγησης «εξαρτάται πλέον από τις θέσεις του νέου Αμερικανού Προέδρου Trump».
«Εάν δεν γνωρίζουμε τι θα αποφασίσει το ΔΝΤ δεν μπορώ να σας πω πότε θα κλείσει η αξιολόγηση.
Το θέμα έχει να κάνει με πολιτικές επιλογές» είπε ο κ.Κατρούγκαλος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης