Τελευταία Νέα
Διεθνή

Έτοιμος για 2η θητεία προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου δηλώνει από τη Μάλτα ο Donald Tusk

Έτοιμος για 2η θητεία προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου δηλώνει από τη Μάλτα ο Donald Tusk
Εντύπωση προκαλεί το γεγονός, ότι μέχρι στιγμής η μοναδική χώρα η οποία αντιτίθεται ανοιχτά στην προοπτική 2ης θητείας του Tusk στην προεδρία του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου είναι η πατρίδα του, Πολωνία
Έτοιμος να υπηρετήσει και δεύτερη θητεία ως πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου πέραν της λήξης της τρέχουσας θητείας του στο τέλος Μαΐου του 2017 (από 1/12/2014), δήλωσε σήμερα Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2017 ο Donald Tusk ενώπιον των Ευρωπαίων ηγετών στη σύνοδο κορυφής της Ε.Ε. στη Μάλτα.
«Μετά τις συζητήσεις μου με πολλούς ηγέτες που εξέφρασαν την εμπιστοσύνη τους [στο πρόσωπό μου], τους ενημέρωσα ότι είμαι έτοιμος να συνεχίσω το έργο μου. Αλλά αυτό θα εξαρτηθεί από την απόφαση όλων των ηγετών» στην Ε.Ε., επεσήμανε ο Trump ενώπιον δημοσιογράφων στη Μάλτα.
Όπως διευκρίνισε, η εναλλασσόμενη ευρωπαϊκή προεδρία της Μάλτας θα πραγματοποιήσει διαβουλεύσεις επί του ζητήματος.
Εντύπωση προκαλεί το γεγονός, ότι μέχρι στιγμής η μοναδική χώρα η οποία αντιτίθεται ανοιχτά στην προοπτική δεύτερης θητείας του Tusk στην προεδρία του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου είναι η πατρίδα του, Πολωνία, την οποία υπηρέτησε ως πρωθυπουργός μεταξύ των ετών 2007 και 2014.
Πρωθυπουργός της Πολωνίας από τον Νοέμβριο του 2015 είναι η Beata Szydło, η οποία αποτελεί τον βασικότερο πολιτικό αντίπαλο του Tusk.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης