ΕΣΕΕ: Να γίνει σεβαστό από τους θεσμούς το κοινό μήνυμα των Ευρωπαίων εργοδοτών για το 2017

ΕΣΕΕ: Να γίνει σεβαστό από τους θεσμούς το κοινό μήνυμα των Ευρωπαίων εργοδοτών για το 2017
Ti αναφέρει σε επιστολή του ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ Β. Κορκίδης
Να γίνει σεβαστό από τους θεσμούς στην αξιολόγηση της Ελλάδας το κοινό μήνυμα των Ευρωπαίων εργοδοτών για το 2017, ζητά η Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ).
Η Συνομοσπονδία, όπως αναφέρει σε επιστολή του ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ Β. Κορκίδης, είναι πλήρες μέλος των ΔΣ σε δύο από τους ευρωπαϊκούς κοινωνικούς εταίρους την UEAPME και την EUROCOMMERCE, έχει συνυπογράψει το κοινό μήνυμα για λογαριασμό της Ελλάδας, ενώ έχει επανειλημμένα υποστηρίξει την ανάγκη για «βιώσιμη ανάπτυξη με απασχόληση» στην Ευρώπη.
Ως εκ τούτου, η ΕΣΕΕ, θεωρεί υποχρέωσή της να διαβιβάσει το αρχικό αγγλικό κείμενο στους ευρωπαϊκούς θεσμούς και το ΔΝΤ, ενόψει της διαδικασίας ολοκλήρωσης της 2ης αξιολόγησης του 3ου μνημονιακού προγράμματος για την Ελλάδα και ζητάει να γίνει σεβαστό, αναφορικά με τις εκτός ευρωπαϊκού πλαισίου απαιτήσεις τους.
Μεταξύ άλλων, στην επιστολή αναφέρεται ότι οι Ευρωπαίοι εργοδότες πιστεύουν ακράδαντα στην ΕΕ και το κεντρικό κομμάτι της ενιαίας αγοράς, η οποία παρέχει ένα πλαίσιο για τις επιχειρήσεις να αναπτυχθούν, να δημιουργήσουν θέσεις απασχόλησης και να συμβάλουν έτσι στην κοινωνική πρόοδο στην Ευρώπη.
Στον τομέα των κοινωνικών υποθέσεων, η Συνθήκη της ΕΕ καθιστά σαφές ότι οι δράσεις της ΕΕ μπορούν μόνο να συμπληρώνουν τα κράτη μέλη στην ευθύνη τους να διαμορφώνουν την κοινωνική πολιτική, να ρυθμίζουν τις αγορές εργασίας να σχεδιάζουν και να διαχειρίζονται εθνικά κοινωνικά συστήματα και ο ευρωπαϊκός πυλώνας κοινωνικών δικαιωμάτων θα πρέπει να σέβεται αυτή την κατανομή ευθυνών.
Ακόμη, όπως σημειώνεται στην επιστολή, οι Ευρωπαίοι εργοδότες υποστηρίζουν πλήρως τον στόχο της Ευρωπαϊκής Ένωσης να εργαστεί για τη βιώσιμη ανάπτυξη της Ευρώπης με γνώμονα την ισόρροπη οικονομική ανάπτυξη και τη σταθερότητα των τιμών, μια άκρως ανταγωνιστική κοινωνική οικονομία της αγοράς, με στόχο την πλήρη απασχόληση και την κοινωνική πρόοδο.
Υπογραμμίζουν ότι, για να είναι βιώσιμη, τα εθνικά συστήματα κοινωνικής ασφάλισης πρέπει συνεχώς να προσαρμόζονται στις μεταβαλλόμενες οικονομικές και κοινωνικές πραγματικότητες.

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS