Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κόντρα Μαξίμου - ΝΔ για το ταξίδι Τσίπρα στο Παρίσι και τις επαφές με την Rothschild

Κόντρα Μαξίμου - ΝΔ για το ταξίδι Τσίπρα στο Παρίσι και τις επαφές με την Rothschild
Η ανακοίνωση του Μαξίμου η οποία έκανε λόγο για επαφές του πρωθυπουργού με εκπροσώπους της επενδυτικής τράπεζας Rothschild, έριξε λάδι στη φωτιά
Μαίνεται η κόντρα ανάμεσα στο Μέγαρο Μαξίμου και τη ΝΔ, μετά τις καταγγελίες για το ταξίδι του Αλέξη Τσίπρα στο Παρίσι με το πρωθυπουργικό αεροσκάφος.
Η ανακοίνωση του Μαξίμου η οποία έκανε λόγο για επαφές του πρωθυπουργού με εκπροσώπους της επενδυτικής τράπεζας Rothschild, έριξε λάδι στη φωτιά.
Μείζον πολιτικό ζήτημα χαρακτήρισε την επίσκεψη του πρωθυπουργού στο Παρίσι ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ, Β. Κικίλιας.
Σε έκτακτη συνέντευξη τύπου ο κ.Κικίλιας έθεσε μια σειρά από ερωτήματα στην κυβέρνηση, ζητώντας να υπάρξει άμεσα απάντηση.
«Γιατί έμεινε μυστικό το ταξίδι;
Υπήρχε ως τη Δευτέρα 30 Ιανουαρίου σύμβαση του ΟΔΔΗΧ με την Rothschild;
Ήταν ενήμερος ο Ευκλείδης Τσακαλώτος;
Το γνώριζε ο Πάνος Καμμένος; Επιμένει στις απόψεις του για την τράπεζα;
Με ποιον συναντήθηκε ο γ.γ. της κυβέρνησης Μιχάλης Καλογήρου;
Ποιοι επέβαιναν στο αεροσκάφος;» ήταν μερικές από τις ερωτήσεις που έθεσε ο κ.Κικίλιας, υπογραμμίζοντας πως τα ερωτήματα της ΝΔ απαιτούν άμεσες απαντήσεις από την κυβέρνηση χωρίς υπεκφυγές καθώς, όπως είπε, γεννάται τεράστιο θέμα.
Νωρίτερα σε δηλώσεις του στο Real Fm ο κ.Κικίλιας είχε υποστηρίξει ότι εάν δεν δοθούν συγκεκριμένες απαντήσεις στα ερωτήματα αυτά, τότε «η σιωπή ή η υπεκφυγή είναι για μας ομολογία ενοχής».
«Τίθεται μείζον πολιτικό θέμα.
Προφανώς υπάρχουν πολύ περισσότερα πράγματα από αυτά τα οποία ήθελε η κυβέρνηση να δουν το φως της δημοσιότητας.
Να θυμίσω ότι είναι πρώτη φορά που δεν υπάρχει καμία ανακοίνωση πριν, κατά τη διάρκεια ή μετά από ταξίδι Πρωθυπουργού» είπε ο κ.Κικίλιας.

Rothschild: Συναντηθήκαμε με τον Αλέξη Τσίπρα στο Παρίσι - Ουδέν σχόλιο για «συμφωνία» με τον ΟΔΔΗΧ

Τη συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα στο Παρίσι στις 30 Ιανουαρίου του 2017 φέρεται να επιβεβαιώνει και η επενδυτική τράπεζα Rothschild.
Ωστόσο, η τράπεζα αρνήθηκε να κάνει οποιοδήποτε περαιτέρω σχόλιο σχετικά με το εν λόγω θέμα, ενώ αρνήθηκε να απαντήσει για το εάν η εταιρεία έχει υπογράψει κάποια συμφωνία με την Ελλάδα.
Υπενθυμίζεται ότι η ΝΔ κατηγορεί την κυβέρνηση ότι η Rothschild είναι σύμβουλος του ΟΔΔΗΧ.

Η εταιρία καλλυντικών L' Oreal επιβεβαιώνει την «ιδιωτική» συνάντηση με τον Τσίπρα στο Παρίσι

Ως «ιδιωτική» χαρακτηρίζει τη συνάντηση που είχε στο Παρίσι με τον έλληνα Πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα η διοίκηση του ομίλου L'Oreal, όπως αποκαλύπτει η Καθημερινή.
Σε επικοινωνία της εφημερίδας, η επικεφαλής εταιρικής επικοινωνίας της L'Oreal Anne-Laure Richard επιβεβαίωσε μεν τη συνάντηση, πλην όμως αρνήθηκε να δώσει περισσότερα στοιχεία.
Σύμφωνα με την απάντηση της κ. Richard «επρόκειτο για μία ιδιωτική (σ.σ. ενοείται ανεπίσημη) συνάντηση και ουδέν σχόλιο έχουμε σχετικά με το περιεχόμενο των συζητήσεων».
Σημειώνεται ότι το ταξίδι του Αλέξη Τσίπρα με το πρωθυπουργικό αεροσκάφος στο Παρίσι, καθώς και οι επαφές του με L'Oreal καθώς και την επενδυτική τράπεζα Rothschild έχουν προκαλέσει πολιτικό σάλο.
Μείζον πολιτικό ζήτημα χαρακτήρισε σήμερα την επίσκεψη του πρωθυπουργού στο Παρίσι ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ, Β. Κικίλιας.

Επίκαιρη ερώτηση Γεωργιάδη για τις επαφές με τη Rothchild

Eπίκαιρη ερώτηση προς τον υπουργό Οικονομικών, Ευκλ. Τσκαλώτο, σχετικά με τη συνάντηση του πρωθυπουργού, Αλ. Τσίπρα, με εκπροσώπους της επενδυτικής τράπεζας Rothschild, στο Παρίσι, κατέθεσε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Άδ. Γεωργιάδης.
Ο κ. Γεωργιάδης υποστηρίζει ότι, σύμφωνα με ανακοίνωση του Μεγάρου Μαξίμου, η στάση του πρωθυπουργικού αεροσκάφους στο Παρίσι έγινε για να συναντηθεί ο κ. Τσίπρας με εκπροσώπους της επενδυτικής τράπεζας Rothschild, που αποτελεί επίσημο σύμβουλο του Οργανισμού Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους (ΟΔΔΗΧ), με αντικείμενο την προετοιμασία εξόδου της χώρας στις αγορές. Καλεί, λοιπόν, τον υπουργό Οικονομικών να απαντήσει εάν υπάρχει επίσημη σύμβαση και εάν ναι, από πότε και με ποια αμοιβή.
Εν τω μεταξύ, το ερώτημα εάν ο Π. Καμμένος γνώριζε ότι ο πρωθυπουργός θα είχε κρυφό ραντεβού με εκπρόσωπο της τράπεζας Rothchild στο Παρίσι διατύπωσε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, ο οποίος ανέδειξε και το θέμα.
Ο Αδ. Γεωργιάδης  έσπευσε να υπενθυμίσει πως στο παρελθόν ο κ.Καμμένος κατηγορούσε τις προηγούμενες κυβερνήσεις για κρυφά ραντεβού με την τράπεζα Rothchild.

Πόλεμος ανακοινώσεων

Η ΝΔ σε ανακοίνωση της κατηγόρησε χθες τον Αλέξη Τσίπρα για μεγάλη ζωή την ώρα που για τους Έλληνες είναι πολύ σκληρή.
Συγκεκριμένα αναφέρει η αξιωματική αντιπολίτευση εικάζει ότι συνταξιδιώτες του πρωθυπουργού στο Παρίσι ήταν μέλη της οικογένειας του.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΝΔ αναφέρει τα εξής:

«Το Μέγαρο Μαξίμου παραδέχθηκε ότι ο πρωθυπουργός - προφανώς μαζί με την οικογένειά του - πήγε στο Παρίσι, με το πρωθυπουργικό αεροπλάνο με έξοδα του ελληνικού Δημοσίου, ενώ έπρεπε να επιστρέψει από τη Λισαβόνα.
Αν είχε πάει για να δει επενδυτές, θα το είχε ανακοινώσει εκ των προτέρων.
Τώρα γνωρίζουν και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και ο ελληνικός λαός γιατί ο κ. Τσίπρας θέλει τόσο πολύ να μείνει στην εξουσία.
Μεγάλη ζωή για εκείνον, πολύ σκληρή για τους Έλληνες».
Λίγη ώρα αργότερα, με άτυπο ενημερωτικό σημείωμα και όχι με επίσημη ανακοίνωση το Μέγαρο Μαξίμου παραδεχόταν ότι «ο Πρωθυπουργός, συνοδευόμενος από τον Υπουργό Επικρατείας και Κυβερνητικό Εκπρόσωπο Δημήτρη Τζανακόπουλο και τον Γενικό Γραμματέα της Κυβέρνησης Μιχάλη Καλογήρου, μετά την Σύνοδο των χωρών του Νότου στη Λισαβόνα στην οποία παρέμεινε από την Παρασκευή 27.01 μέχρι και την Κυριακή 29.01 έκανε ολιγόωρη στάση στο Παρίσι για την οποία ήταν ενήμερη τόσο η Ελληνική Πρεσβεία όσο και Η Γαλλική Κυβέρνηση».
Μάλιστα αίσθηση και ερωτηματικά γεννά ο λόγος που επικαλείται το Μέγαρο Μαξίμου για την σύντομη στάση στο Παρίσι.
Συγκεκριμένα, στο non paper της κυβέρνησης χωρίς να δίνεται καμία επί της ουσίας απάντηση στη ΝΔ εάν στο πρωθυπουργικό αεροσκάφος βρισκόταν η σύζυγος και τα παιδιά του πρωθυπουργού σημειώνεται ότι ο Αλέξης Τσίπρας «είχε συναντήσεις με την Πρόεδρο της L΄Οreal, η οποία προετοιμάζει μεγάλη επένδυση στη χώρα μας, με εκπροσώπους της επενδυτικής Τράπεζας Rothschild, που αποτελεί επίσημο Σύμβουλο του ΟΔΔΗΧ με αντικείμενο την προετοιμασία της εξόδου της χώρας στις αγορές, αλλά και με άλλους επενδυτικούς παράγοντες».
Κύκλοι της αξιωματικής αντιπολίτευσης διερωτώνται πως είναι δυνατόν ένας πρωθυπουργός να μεταβαίνει στο Παρίσι όχι για να δει κάποιον ομόλογό του αλλά για να συναντηθεί με κορυφαία επιχειρηματία.
Συμπληρώνουν δε, πως όσο μεγάλη κι αν είναι μια επένδυση είθισται ο επενδυτής να συναντά τον πρωθυπουργό του κράτους στο οποίο προγραμματίζεται η επένδυση.
Επιπλέον, σύμφωνα με πληροφορίες η ΝΔ τη Δευτέρα (6/2) θα καταθέσεις ερώτηση στη Βουλή με την οποία θα ζητά να της δοθεί η σύμβαση μεταξύ ΟΔΔΗΧ και ελληνικού Δημοσίου με την οποία όπως επικαλείται το Μαξίμου θα δρομολογηθεί η έξοδος στις αγορές.
Λίγη ώρα αργότερα, ο Αδωνις Γεωργιάδης επανερχόταν στο ζήτημα με ανακοίνωση του στην οποία ανέφερε:
Απάντηση στον αντιπρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Άδωνι Γεωργιάδη, «έστειλε» το Μαξίμου με άτυπη ενημέρωσή του για το κυβερνητικό αεροσκάφος.
Ο κ. Γεωργιάδης με ερώτησή του ζήτησε τα σχέδια πτήσης του πρωθυπουργικού αεροσκάφους, από τις 27 έως τις 30 Ιανουαρίου που ο πρωθυπουργός βρισκόταν στη Λισαβόνα, για τη σύνοδο κορυφής των ευρωμεσογειακών χωρών.
Μάλιστα ο κ. Γεωργιάδης υπαινίχθηκε ότι το αεροσκάφος χρησιμοποιήθηκε και για κάποιο άλλο ταξίδι.

Η απάντηση του Μαξίμου

Τις τελευταίες ώρες ο Αντιπρόεδρος της ΝΔ διακινεί σε δημοσιογραφικούς κύκλους αήθεις και ψευδείς πληροφορίες ότι ο Πρωθυπουργός χρησιμοποίησε το κρατικό αεροσκάφος για να πάει διακοπές.
Τον ενημερώνουμε ότι το βαρύ πρόγραμμα του Πρωθυπουργού, τόσο το ελληνικό όσο και το διεθνές, δεν του επιτρέπει να ξεκουραστεί ούτε στο σπίτι του, πόσο μάλλον στο εξωτερικό.
Για να τελειώσει όμως η σπέκουλα και για να γνωρίζει ο λαός ότι έχει να κάνει με κοινούς συκοφάντες, ας ακούσει ο κος Αντιπρόεδρος της ΝΔ: «Τώρα που παραδέχονται ότι πήγε στο Παρίσι (χωρίς να το έχει ανακοινώσει) αναμένω την λίστα των επιβαινόντων...», αναφέρει μέσω Twitter ο βουλευτής του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης».
Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Γεωργιάδης είχε ζητήσει εγγράφως το σχέδιο πτήσης του πρωθυπουργικού αεροσκάφους από την αναχώρησή του για τη Λισαβόνα μέχρι την επιστροφή του, μετά την Σύνοδο του Νότου, στην Ελλάδα, αφήνοντας αιχμές περί χρήσης του από τον Πρωθυπουργό για λόγους αναψυχής.
Με διαρροή τους, κύκλοι του πρωθυπουργικού μεγάρου έκαναν λόγο για ενδιάμεση στάση στη γαλλική πρωτεύουσα, για την οποία ήταν ενήμερη η ελληνική πρεσβεία στη Γαλλία, αλλά και η γαλλική κυβέρνηση.
Τέλος καλά πληροφορημένες πηγές του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης επιμένουν και διατυπώνουν με βεβαιότητα ότι μέλη της οικογένειας του πρωθυπουργού βρίσκονταν στο πρωθυπουργικό αεροσκάφος.

(Πρώτη Ενημέρωση: 13:26, Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου)
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης