Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σενάριο «τεμαχισμού»... της αξιολόγησης 20/2 και φθινόπωρο - Εκτός Δ.Σ. του ΔΝΤ η χρηματοδότηση της Ελλάδας

Σενάριο «τεμαχισμού»... της αξιολόγησης 20/2 και φθινόπωρο - Εκτός Δ.Σ. του ΔΝΤ η χρηματοδότηση της Ελλάδας
Όπως προέκυψε από την πρωινή σύσκεψη στην Κουμουνδούρου με τη συμμετοχή του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, συζητείται το σενάριο τεμαχισμού της αξιολόγησης, με πρωτοβουλία της Κομισιόν
Σενάρια τεμαχισμού της δεύτερης αξιολόγησης με πρωτοβουλία της Κομισιόν συζητούνται της τελευταίες ώρες, σύμφωνα με κυβερνητικό αξιωματούχο.
Όπως προέκυψε από την πρωινή σύσκεψη στον ΣΥΡΙΖΑ με τη συμμετοχή του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, συζητείται το σενάριο τεμαχισμού της αξιολόγησης, με πρωτοβουλία της Κομισιόν.
Αυτό σημαίνει κλείσιμο της συμφωνίας για χρηματοδότηση  και μεταφορά της συζήτησης για μετά τις εκλογές στη Γερμανία τον Σεπτέμβριο του 2017.
«Το κρίσιμο για μας είναι να μην χαθεί το 2017 ως προς τα χρηματοδοτικά», τόνισε ο κυβερνητικός αξιωματούχος.
Όσον αφορά την έκθεση του ΔΝΤ το θετικό είναι ότι έχει πολιτικοποιηθεί η συζήτηση και η κυβέρνηση σκοπεύει να την πολιτικοποιήσει ακόμη περισσότερο.
Και αυτό γιατί  θα αποτυπωθεί και με υπογραφή ότι υπάρχει τεράστια απόσταση μεταξύ των θεσμών.
 Άρα, τονίζει ο κυβερνητικός αξιωματούχος,  ο καθένας από αυτούς που κάθεται στο τραπέζι θα πρέπει να μας πει πια είναι τα νούμερα στη βάση των οποίων συζητούμε.
«Πρέπει να μας πουν που είναι αυτή τη στιγμή η οικονομία,  τι στόχους θα πιάσει; Σε αυτή τη βάση θα το συζητήσουμε».

Τσίπρας: Η αβεβαιότητα με την πορεία της αξιολόγησης θα τελειώσει

Την αισιοδοξία του για το κλείσιμο της αξιολόγησης εξέφρασε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας εξερχόμενος από τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ όπου και συνεδρίασε το Πολιτικό Συμβούλιο του ΣΥΡΙΖΑ.
Ερωτηθείς από δημοσιογράφους αν θα τελειώσει η αβεβαιότητα αναφορικά με τις διαπραγματεύσεις αλλά και την αξιολόγηση, ο κ.Τσίπρας υποστήριξε πως «ναι θα τελειώσει».
Υπενθυμίζεται πως σήμερα συνεδριάζει το ΔΝΤ, το οποίο θα δώσει στη δημοσιότητα την έκθεση του για την ελληνική οικονομία.
Από την κυβέρνηση υποστηρίζουν πως αν και δεν θα πρέπει να αναμένονται θεαματικές εξελίξεις για το ελληνικό ζήτημα, υπογραμμίζουν πως η συνεδρίαση θα δώσει μια κατεύθυνση, έναν προσανατολισμό για το πώς θα κινηθεί στο εξής το Ταμείο σχετικά με το ελληνικό ζήτημα.

Rice (ΔΝΤ): Η πιθανή χρηματοδότηση της Ελλάδας δε βρίσκεται στην σημερινή (6/2) ατζέντα της συνεδρίαση

Το ενδεχόμενο χρηματοδότησης της Ελλάδας δε βρίσκεται σήμερα, Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου, στην ημερήσια ατζέντα της συνεδρίασης του Εκτελεστικού Συμβουλίου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.
Αυτό αποσαφήνισε ο εκπρόσωπος Τύπου του Ταμείου, Gerry Rice, μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Twitter.
Σύμφωνα με τον Rice το Εκτελεστικό Συμβούλιο του ΔΝΤ θα συζητήσει σήμερα για την αξιολόγηση της ελληνικής οικονομίας (Άρθρο 4).
Αναλυτικότερα, «Διευκρίνιση: Το συμβούλιο του ΔΝΤ θα συζητήσει την αξιολόγηση της ελληνικής οικονομίας (άρθρο 4) σήμερα. Απόφαση για πιθανή χρηματοδότηση του ΔΝΤ δεν είναι στην ατζέντα», έγραψε ο εκπρόσωπος του Ταμείου στο Twitter του.

Δ.Α.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης