Τελευταία Νέα
Οικονομία

Πρωτοβουλίες Dijsselbloem και θεσμικών για να γεφυρωθούν οι διαφορές στην αξιολόγηση - Επιφυλακτική η Αθήνα

Πρωτοβουλίες Dijsselbloem και θεσμικών για να γεφυρωθούν οι διαφορές στην αξιολόγηση - Επιφυλακτική η Αθήνα
Κορυφαία κυβερνητική πηγή, πάντως δήλωσε χαρακτηριστικά ότι «είναι νωρίς ακόμη να εκτιμήσουμε αν θα καρποφορήσουν»
Έντονο παρασκήνιο και παρασκηνιακές ζυμώσεις βρίσκονται σε εξέλιξη με στόχο την επίτευξη συμβιβαστικής φόρμουλας, ώστε να κλείσει η β’ αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος, με ορίζοντα το Eurogroup της 20ης Φεβρουαρίου.
Ελάχιστες ώρες πριν την έναρξη της κρίσιμης συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ), όπου θα συζητηθεί το ελληνικό ζήτημα, στην Αθήνα φτάνουν πληροφορίες πως ο επικεφαλής του Eurogroup, Jeroen Dijsselbloem, φέρεται διατεθειμένος να αναλαμβάνει πρωτοβουλίες, ώστε να γεφυρωθούν οι διαφορές μεταξύ ελληνικής κυβέρνησης και δανειστών, με στόχο να λάβει άμεσα τέλος η αβεβαιότητα για την εφαρμογή του ελληνικού προγράμματος.
Όμως, υψηλόβαθμες κυβερνητικές πηγές, σχολιάζοντας πληροφορίες και δημοσιεύματα για την επίμαχη πρωτοβουλία Dijsselbloem, σημείωναν πως «πολλοί παράγοντες και σε πολλά επίπεδα παίρνουν πρωτοβουλίες αυτό το διάστημα για να επιταχυνθούν οι διαδικασίες επίτευξης συμφωνίας για τη β’ αξιολόγηση».
Η ίδια κορυφαία κυβερνητική πηγή, πάντως, αν και επιβεβαίωσε τις παρασκηνιακές ζυμώσεις και διαβουλεύσεις εμφανιζόταν ιδιαίτερα επιφυλακτική ως προς το αποτέλεσμα, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «είναι νωρίς ακόμη να εκτιμήσουμε αν θα καρποφορήσουν».
Σε κάθε περίπτωση, οι διαφορές Αθήνας-δανειστών στα ανοιχτά ζητήματα παραμένουν μεγάλες, ενώ και η πρωτοβουλία Juncker, που φέρεται να προτείνει τον τεμαχισμό της αξιολόγησης και που είναι σε γνώση της ελληνικής κυβέρνησης, βρίσκεται ακόμα στα σκαριά.

Δημήτρης Αλειφερόπουλος
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης