Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η ουκρανική κρίση στο επίκεντρο της τηλεφωνικής συνομιλίας Merkel-Putin

Η ουκρανική κρίση στο επίκεντρο της τηλεφωνικής συνομιλίας Merkel-Putin
Αμφότερες πλευρές συμφώνησαν για την ανάγκη νέα κατάπαυσης πυρός στα ανατολικά της χώρας
Στη νέα κρίση που έχει ξεσπάσει στην ανατολική Ουκρανία αναφέρθηκαν σήμερα (7/2) ο ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin, και η γερμανίδα καγκελάριος, Angela Merkel, κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής τους επικοινωνίας, με τις δύο πλευρές να συμφωνούν στην ανάγκη για νέες προσπάθειες κατάπαυσης του πυρός στην περιοχή.
Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε ο γερμανός κυβερνητικός εκπρόσωπος, Steffen Seibert, "η καγκελάριος και ο ρώσος πρόεδρος συμφώνησαν ότι πρέπει να καταβληθούν νέες προσπάθειες για να εξασφαλιστεί μία κατάπαυση πυρός και ζήτησαν από τους υπουργούς Εξωτερικών και τους συμβούλους τους να παρεμείνουν σε στενή επαφή".
Παράλληλα, η Merkel ζήτησε από τον Putin να χρησιμοποιήσει την επιρροή που ασκεί στους ρώσους αυτονομιστές οι οποίοι δραστηριοποιούνται στην ανατολική Ουκρανία, προκειμένου να σταματήσουν τις εχθροπραξίες.
Από την άλλη πλευρά, το Κρεμλίνο δήλωσε ότι κατά τη διάρκεια της συνομιλίας "εκφράστηκαν σοβαρές ανησυχίες αναφορικά με την κλιμάκωση της ένοπλης σύγκρουσης, η οποία οδηγεί σε ανθρώπινες απώλειες.
Να σημειώσουμε ότι τόσο οι ΗΠΑ όσο και η Ευρωπαϊκή Ένωση έχουν επιβάλλει κυρώσεις προς τη Μόσχα, καθώς τόσο η Ουκρανία όσο και το ΝΑΤΟ κατηγορούν τη Ρωσία ότι τροφοδοτεί τη σύγκρουση, στηρίζοντας τους αυτονομιστές με στρατεύματα και όπλα, μία κατηγορία που το Κρεμλίνο αρνείται.
Ωστόσο, η πλευρά του Κιέβου έχει εκφράσει ανησυχίες ότι η επαναπροσέγγιση των σχέσεων Ρωσίας και ΗΠΑ μέσω Trump, θα μπορούσε να μετατοπίσει την πολιτική ισορροπία υπέρ της Μόσχας, οδηγώντας σε μία ενεδεχόμενη άρση των κυρώσεων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης