Τελευταία Νέα
Διεθνή

Merkel: Οι καλές σχέσεις με τις ΗΠΑ είναι προς το συμφέρον Ευρώπης και Γερμανίας

Merkel: Οι καλές σχέσεις με τις ΗΠΑ είναι προς το συμφέρον Ευρώπης και Γερμανίας
«Ως Γερμανία και ως Ευρωπαίοι, έχουμε ένα έμφυτο ενδιαφέρον να διατηρούμε καλές σχέσεις με τις ΗΠΑ, στη βάση των κοινών μας αξιών», δήλωσε συγκεκριμένα η Merkel
Οι καλές σχέσεις με τις ΗΠΑ είναι προς το συμφέρον της Ευρώπης και της Γερμανίας.
Την εκτίμηση αυτή διατύπωσε η Γερμανίδα καγκελάριος, Angela Merkel, σήμερα, Τρίτη 7 Φεβρουαρίου, προσθέτοντας πως τα μέλη του ΝΑΤΟ θα συζητήσουν για το μέλλον της ένωσης, υπό το φως των δηλώσεων της νέας αμερικανικής διοίκησης.
«Ως Γερμανία και ως Ευρωπαίοι, έχουμε ένα έμφυτο ενδιαφέρον να διατηρούμε καλές σχέσεις με τις ΗΠΑ, στη βάση των κοινών μας αξιών», δήλωσε συγκεκριμένα η Merkel, σε κοινή συνέντευξη Τύπου με την πρωθυπουργό της Πολωνίας, Beata Szydlo.
Το πρακτορείο Reuters που μεταδίδει την είδηση υπενθυμίζει πως ο Αμερικανός πρόεδρος Donald Trump, προτού ορκιστεί και αναλάβει επίσημα τα καθήκοντά του, υποστήριξε πως το ΝΑΤΟ είναι παρωχημένο, καθώς δεν έχει καταφέρει να αμυνθεί έναντι των τρομοκρατικών επιθέσεων.
«Οι δηλώσεις του προέδρου και των υπουργών Άμυνας και Εξωτερικών [των ΗΠΑ] είναι πολύ σημαντικές και θα έχουμε την ευκαιρία, μέσω του ΝΑΤΟ, να συναντηθούμε και να συζητήσουμε για το μέλλον και τις προκλήσεις», ανέφερε η Merkel.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης