Τελευταία Νέα
Διεθνή

Gabriel (Γερμανός ΥΠΕΞ): Πρωτοβουλία για 4μερή συνάντηση Ρωσίας, Ουκρανίας, Γερμανίας και Γαλλίας

Gabriel (Γερμανός ΥΠΕΞ): Πρωτοβουλία για 4μερή συνάντηση Ρωσίας, Ουκρανίας, Γερμανίας και Γαλλίας
Η Γερμανία ήταν η πρώτη χώρα που αναγνώρισε την Ουκρανία αμέσως μετά την ανακήρυξη της ανεξαρτησίας της το 1991 και αποτελεί έναν από τους περισσότερο ένθερμους υποστηρικτές των μεταρρυθμίσεων στη χώρα
Πρωτοβουλία για την πραγματοποίηση τετραμερούς συνάντησης μεταξύ Ρωσίας, Ουκρανίας, Γερμανίας και Γαλλίας έχει αναλάβει η γερμανική κυβέρνηση, σε μια προσπάθεια αποτροπής της κλιμάκωσης των νέων στρατιωτικών εντάσεων που καταγράφονται τις τελευταίες ημέρες στο ανατολικό μέτωπο της Ουκρανίας.
«Πραγματοποιούμε συζητήσεις... με τους εταίρους μας στο Παρίσι, τη Μόσχα και το Κίεβο για τη χρησιμότητα, την πολιτική χρησιμότητα και τις προϋποθέσεις πραγματοποίησης μιας τέτοιας συνάντησης», όπως σχολίασε σήμερα Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2017 ο εκπρόσωπος Τύπου του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών, Martin Schaefer.
Σύμφωνα με τον ίδιο, ο - εδώ και λίγες ημέρες - Γερμανός υπουργός Εξωτερικών, Sigmar Gabriel, έχει εκφράσει την επιθυμία για μια συνάντηση μεταξύ των υπουργών Εξωτερικών των τεσσάρων χωρών, με στόχο να δώσει ώθηση στην εφαρμογή της συμφωνίας εκεχειρίας του Μινσκ.
Μόλις χθες, η Γερμανίδα καγκελάριος, Angela Merkel, κάλεσε τον Ρώσο πρόεδρο, Vladimir Putin, να ασκήσει την επιρροή του στους ρωσόφιλους αυτονομιστές της ανατολικής Ουκρανίας για να σταματήσει η βία στην περιοχή, η οποία έχει στοιχίσει τη ζωή σε 10 χιλ. ανθρώπους από τον Απρίλιο του 2014.
Η Γερμανία ήταν η πρώτη χώρα που αναγνώρισε την Ουκρανία αμέσως μετά την ανακήρυξη της ανεξαρτησίας της το 1991 και αποτελεί έναν από τους περισσότερο ένθερμους υποστηρικτές των μεταρρυθμίσεων στη χώρα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης