Τελευταία Νέα
Οικονομία

Schaeuble: Αν η Ελλάδα δεν υλοποιήσει τις μεταρρυθμίσεις, δεν θα παραμείνει στο ευρώ - Ηaircut στο χρέος εκτός ευρώ

Schaeuble: Αν η Ελλάδα δεν υλοποιήσει τις μεταρρυθμίσεις, δεν θα παραμείνει στο ευρώ - Ηaircut στο χρέος εκτός ευρώ
«Το κύριο πρόβλημα δεν είναι το χρέος, αλλά η έλλειψη ανταγωνιστικότητας»
Ξεκάθαρο και σκληρό μήνυμα - προειδοποίηση έστειλε εκ νέου προς την Ελλάδα ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, υπογραμμίζοντας πως "αν η Ελλάδα δεν υλοποιήσει τις μεταρρυθμίσεις, τότε δε θα είναι πλέον σε θέση να παραμείνει στη ζώνη του ευρώ"....
Ταυτόχρονα ο Γερμανός υπουργός οικονομικών παρουσίασε και μια νέα πρόταση προς την Ελλάδα... εάν θέλει η Ελλάδα κούρεμα χρέους θα πρέπει να βγει εκτός ευρώ... haircut εκτός ευρώ αυτή φαίνεται ότι είναι η νέα σχετικώς τροποποιημένη πρόταση του Schaeuble προς την Ελλάδα.

Μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο ARD, ο κ. Wolfgang Schaeuble εξέφρασε την ανάγκη η Ελλάδα να γίνει μία ανταγωνιστική χώρα μέσω των κατάλληλων μεταρρυθμίσεων, ενώ, σε ό,τι αφορά τις απαιτήσεις του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, ξεκαθάρισε πως «ένα κούρεμα χρέους θα παραβίαζε τους ευρωπαϊκούς κανόνες βάσει της Συνθήκης της Λισαβόνας».
«Για να κουρευτεί το χρέος, η Ελλάδα πρέπει να αποχωρήσει από την Ευρωζώνη» τόνισε με νόημα.
«Αν η Ελλάδα προχωρήσει στις απαραίτητες ενέργειες, τότε το πρόγραμμα στο οποίο είναι ενταγμένη θα ολοκληρωθεί επιτυχημένα το 2018.
Η πίεση προς την Ελλάδα για υλοποίηση μεταρρυθμίσεων πρέπει να συνεχιστεί.
Το κύριο πρόβλημα δεν είναι το χρέος, αλλά η έλλειψη ανταγωνιστικότητας», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Schaeuble.
Ο Γερμανός υπουργός δεν παρέλειψε να αναφερθεί εκτενώς και στον Donald Trump, σχολιάζοντας ότι δεν του αρέσει ο τρόπος με τον οποίο λειτουργεί προς το παρόν η κυβέρνησή του, ενώ εξέφρασε τις ανησυχίες του για νίκη της Marin Le Pen, της επικεφαλής του Εθνικού Μετώπου, στη Γαλλία.

Το δημοσίευμα:


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης