Τελευταία Νέα
Πολιτική

Τσίπρας: Να εφαρμοστεί η συμφωνία του Μινσκ για την ειρήνη στην Ουκρανία

Τσίπρας: Να εφαρμοστεί η συμφωνία του Μινσκ για την ειρήνη στην Ουκρανία
«Πάνω από 100.000 Ουκρανοί πολίτες ελληνικής καταγωγής ζουν στην Ουκρανία και μιλούν την ελληνική γλώσσα»
Την εφαρμογή της Συνθήκης του Μινσκ για επέλθει η ειρήνη στην περιοχή της Κριμαίας ζήτησε από τον Ουκρανό ομόλογό του ο Έλληνας πρωθυπουργός, ο οποίος πραγματοποιεί επίσκεψη στο Κίεβο.
«Θέλω να σημειώσω ότι η Ελλάδα έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την ευρύτερη Παρευξείνια γειτονιά, με την οποία συνδέεται με δεσμούς.
Πάνω από 100.000 Ουκρανοί πολίτες ελληνικής καταγωγής ζουν στην Ουκρανία και μιλούν την ελληνική γλώσσα.
Στη βάση αυτή κουβεντιάσαμε για τις διμερείς μας συνεργασίες.
Βρισκόμαστε σε μια νέα μεταβατική φάση για τις παγκόσμιες εξελίξεις και οι χώρες μας πρέπει να ενισχύσουν τον διάλογο και για την εξασφάλιση της ειρήνης στην ευρύτερη περιοχή.
Να εφαρμοστεί η συμφωνία του Μινσκ για την ειρήνη στην Ουκρανία», δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας, κατά τις κοινές δηλώσεις με τον Volodymyr Groysman.
Σχετικά με την οικονομική συνεργασία των δύο χωρών, ο κ. Τσίπρας σημείωσε ότι «αποφασίσαμε την πραγματοποίηση της διυπουργικής συνάντησης το προσεχές διάστημα» και τόνισε ότι υπάρχουν σημαντικές δυνατότητες μπροστά μας.
«Σε ό,τι αφορά τις περιφερειακές εξελίξεις παρακολουθούμε με ανησυχία την αναζωπύρωση των εντάσεων.
Η Ελλάδα υποστηρίζει σε όλα τα φόρα την ανάγκη ειρήνης στην Ουκρανία», πρόσθεσε.
Από την πλευρά του, ο Ουκρανός πρωθυπουργός δήλωσε πως «έχουμε μεγάλο περιθώριο για οικονομικές συνεργασίες, συζητήσαμε θέματα ασφαλείας και διμερείς σχέσεις για τη συνεργασία των δύο χωρών».
Αύριο 9 Φεβρουαρίου 2017 το πρωί ο Έλληνας πρωθυπουργός θα επισκεφθεί το μουσείο και τον καθεδρικό ναό της Αγίας Σοφίας του Κιέβου, ενώ αργότερα θα έχει θα κατ΄ ιδίαν συνάντηση με τον Πρόεδρο της Ουκρανίας, Petro Poroshenko.
Θα ακολουθήσουν διευρυμένες συνομιλίες των δύο αντιπροσωπειών, μετά το πέρας των οποίων θα ο πρωθυπουργός και ο Ουκρανός Πρόεδρος θα προβούν σε κοινές δηλώσεις προς τα ΜΜΕ και στη συνέχεια θα παρακαθίσουν σε γεύμα εργασίας.
Ο Αλέξης Τσίπρας θα συναντηθεί και με εκπροσώπους της ελληνικής κοινότητας της Ουκρανίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης