Τελευταία Νέα
Οικονομία

Κατρούγκαλος: Εφικτή η ολοκλήρωση της αξιολόγησης μέχρι 20/2 «πακέτο» με μέτρα βιωσιμότητας χρέους

Κατρούγκαλος: Εφικτή η ολοκλήρωση της αξιολόγησης μέχρι 20/2 «πακέτο» με μέτρα βιωσιμότητας χρέους
Ο υπουργός επέκρινε δριμύτατα τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών, Wolfgang Schaeuble, για τις διαρκείς εκκλήσεις του περί ανάγκης εξόδου της Ελλάδος από την ευρωζώνη (Grexit)
Μια συμφωνία με τους πιστωτές της Ελλάδος για την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης του τρίτου προγράμματος οικονομικής διάσωσης μπορεί να έχει συνομολογηθεί πριν την πραγματοποίηση του επόμενου προγραμματισμένου Eurogroup στις 20 Φεβρουαρίου 2017, όπως επεσήμανε με αισιοδοξία από τις Βρυξέλλες ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κατρούγκαλος, σήμερα Πέμπτη 9/2.
Παράλληλα, ο υπουργός επέκρινε δριμύτατα τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών, Wolfgang Schaeuble, για τις διαρκείς εκκλήσεις του περί ανάγκης εξόδου της Ελλάδος από την ευρωζώνη (Grexit).
«Θέλουμε το πακέτο της πολιτικής συμφωνίας [για τη δεύτερη αξιολόγηση] να περιλαμβάνει τα απαραίτητα μέτρα που θα επιτρέψουν να θεωρηθεί βιώσιμο το χρέος. Το πακέτο πρέπει να έχει αμφότερες τις διαστάσεις αυτές», όπως τόνισε ο Κατρούγκαλος.
Όπως είπε, «ο Schaeuble ακολουθεί μια στρατηγική πολύ μικρότερης ευρωζώνης... Πρότεινε το Grexit το 2012, το 2015, δεν το λέει δυνατά και καθαρά τώρα, αλλά είναι ξεκάθαρο σε εμάς, ότι η ιδέα του κ. Schaeuble είναι το Grexit. [Αυτό] είναι εξαιρετικά ανεύθυνο όχι μόνο απέναντι στον ελληνικό λαό, αλλά και απέναντι στην Ευρώπη».
Ο Έλληνας υπουργός τόνισε, ότι η Ελλάδα προσπαθεί να συνθέσει ένα πακέτο «αξιοπρεπούς συμβιβασμού... το οποίο για να είναι αξιοπρεπές, δεν μπορεί να περιέχει παράλογες απαιτήσεις, όπως αυτές του ΔΝΤ» περί αναθεώρησης του φορολογικού μοντέλου και του συνταξιοδοτικού συστήματος της Ελλάδος.
Σύμφωνα με τον Κατρούγκαλο, η στάση του ΔΝΤ στο ελληνικό ζήτημα είναι πιθανό να επηρεαστεί από τις απόψεις της νέας αμερικανικής κυβέρνησης του προέδρου Donald Trump.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης