Τελευταία Νέα
Οικονομία

Νομοθέτηση μέτρων για μετά το 2018 απαιτεί το EWG από την Ελλάδα, για να κλείσει η αξιολόγηση

Νομοθέτηση μέτρων για μετά το 2018 απαιτεί το EWG από την Ελλάδα, για να κλείσει η αξιολόγηση
Η κοινή γραμμή των Ευρωπαίων πιστωτών και του Δ.Ν.Τ. ήταν ήδη γνωστή, ως μία απαραίτητη προϋπόθεση για να κλείσει η β' αξιολόγηση του προγράμματος διάσωσης
Νομοθέτηση προληπτικών μέτρων από την ελληνική κυβέρνηση για μετά το 2018 απαιτεί το EuroWorking Group, η Ομάδας Εργασίας του Εurogroup, το οποίο νωρίτερα ολοκλήρωσε τη σημερινή (9/2) του συνεδρίαση.
Η κοινή γραμμή των Ευρωπαίων πιστωτών και του Δ.Ν.Τ., οι οποίοι διαφωνούν στο ζήτημα του χρέους, ήταν ήδη γνωστή, ως μία απαραίτητη προϋπόθεση για να κλείσει η β' αξιολόγηση του προγράμματος διάσωσης.
Σύμφωνα με πληροφορίες, τα εν λόγω μέτρα θα επικεντρώνονται στα δημοσιονομικά, τα εργασιακά και τα προληπτικά μέτρα για τη διασφάλιση του ετήσιου πλεονάσματος 3,5% του ΑΕΠ μετά το τέλος του προγράμματος, το 2018.
Σημειώνεται ότι κατά τη σημερινή συνεδρίαση δεν διεξήχθη διεξοδική συζήτηση για την Ελλάδα.
Νωρίτερα, το Bloomberg μετέδιδε ότι έως τις 17 Φεβρουαρίου 2017, οι δανειστές θα υποβάλλουν συμβιβαστική πρόταση στην ελληνική κυβέρνηση, με μέτρα 2% του ΑΕΠ ή 3,5 δισεκ. ευρώ έναντι αρχικού στόχου 3,5% με στόχο να κλείσει η αξιολόγηση.
Ουσιαστικά ο δημοσιονομικός κόφτης δαπανών θα περιλαμβάνει μέτρα 2% του ΑΕΠ και όχι 3,5% που είχε εξεταστεί και συμφωνηθεί στα προηγούμενα Eurogroup.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης