Τελευταία Νέα
old

Βαρουφάκης: Το Grexit είναι μια μπάλα ποδοσφαίρου μεταξύ Merkel και Schaeuble

Βαρουφάκης: Το Grexit είναι μια μπάλα ποδοσφαίρου μεταξύ Merkel και Schaeuble
Ο πρώην υπουργός Οικονομικών της Ελλάδας έκανε δηλώσεις στη βρετανική εφημερίδα Guardian
Η Ελλάδα είναι για ακόμα μία φορά υπό πίεση να μπει πιο βαθιά στην κρίση και να γίνει ακόμα πιο δύσκολη η αναδιάρθρωση της μόνο και μόνο επειδή οι πιστωτές της δεν μπορούν να συμφωνήσουν μεταξύ τους για το πως θα αντιμετωπίσουν το χάος που δημιουργήθηκε το 2010.
Αυτό δήλωσε στον Guardian ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης αναφερόμενος στα 110 δισ. ευρώ που έλαβε η Αθήνα στο πλαίσιο του πρώτου προγράμματος διάσωσης.
«Η Ινδία υπό τη βρετανική κατοχή είχε περισσότερη δύναμη από ό,τι έχει η Ελλάδα στο πλαίσιο του τρίτου μνημονίου» είπε ο ίδιος.
Σύμφωνα με τον πρώην υπουργό Οικονομικών τα προγράμματα διάσωσης που επιβλήθηκαν στην Ελλάδα ήταν σαν να δίνουν «κορτιζόνη σε έναν ασθενή με καρκίνο.
«Η κρίση, εάν ξεπεραστεί αυτή τη φορά, θα ξεσπάσει όταν η Ελλάδα θα πρέπει να αποπληρώσει τα χρέη της» επεσήμανε ο κ. Βαρουφάκης.
«Ακολουθήστε τα χρήματα», είπε χαριτολογώντας και τόνισε ότι «η θέση της Ελλάδας στην ευρωζώνη είναι αδύνατη χωρίς την αναδιάρθρωση του χρέους».
Τέλος αναφερόμενος στο Grexit ο ίδιος τόνισε ότι είναι ένα μια μπάλα ποδοσφαίρου που την ανταλλάσουν ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Wolfgang Schaeuble και η Γερμανίδα καγκελάριος Angela Merkel.
«Ο Schaeuble είναι αποφασισμένος να κλωτσήσει την Ελλάδα έξω και η Merkel είναι αποφασισμένη να μην λάβει απόφαση μέχρι να χρειαστεί πραγματικά» είπε ο κ. Βαρουφάκης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης