Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κατρούγκαλος: Κανέναν δεν συμφέρει να βρίσκεται η Ελλάδα στην ατζέντα

Κατρούγκαλος: Κανέναν δεν συμφέρει να βρίσκεται η Ελλάδα στην ατζέντα
Γεμάτος από εμπόδια είναι ο δρόμος των διαπραγματεύσεων ανάμεσα στην Αθήνα και τους δανειστές για την επίτευξη συμφωνίας
«Κανέναν δεν συμφέρει να βρίσκεται η Ελλάδα στην ατζέντα» τονίζει ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος σε συνέντευξή του στη βελγική εφημερίδα «La Libre Belgique».
«Προσπαθούμε να ολοκληρώσουμε ένα πακέτο που θα αντιπροσωπεύει έναν έντιμο συμβιβασμό και πιστεύω ότι θα καταφέρουμε να καταλήξουμε σε συμφωνία στο Eurogroup της 20ης Φεβρουαρίου» σημείωσε ο Έλληνας υπουργός.
«Οι διαφορές ανάμεσα στην Αθήνα, τους Ευρωπαίους εταίρους της και το ΔΝΤ σε σχέση με τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις στην αγορά εργασίας και την ενέργεια απειλεί να περιπλέξει τις ήδη τεταμένες σχέσεις ΕΕ και ΔΝΤ», συνέχισε ο κ. Κατρούγκαλος.
Η Αθήνα και το ΔΝΤ, συνεχίζει το δημοσίευμα, βρίσκονται στο ίδιο μήκος κύματος αναφορικά με τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους, ενώ οι Ευρωπαίοι αρνούνται να κάνουν λόγο για μείωσή του, με πρώτο τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών Schaueble, ο οποίος δήλωσε την Τετάρτη 8 ότι αυτό θα υποχρέωνε την Ελλάδα να εγκαταλείψει την ευρωζώνη, αφού κανένα κράτος μέλος δεν μπορεί να είναι υπεύθυνο για τα χρέη του άλλου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης