Τελευταία Νέα
Οικονομία

Dijsselbloem: Αξιοσημείωτη πρόοδος στις σημερινές συνομιλίες - Πιθανή επιστροφή των θεσμών την ερχόμενη εβδομάδα

Dijsselbloem: Αξιοσημείωτη πρόοδος στις σημερινές συνομιλίες - Πιθανή επιστροφή των θεσμών την ερχόμενη εβδομάδα
«Θα επιτύχουμε περαιτέρω πρόοδο στο επόμενο Eurogroup»
«Εποικοδομητικές» χαρακτήρισε τις σημερινές (10/2) συνομιλίες μεταξύ της Αθήνας και των θεσμών στις Βρυξέλλες ο επικεφαλής του Eurogroup, Jeroen Dijsselbloem.
Στην ανακοίνωσή του αμέσως μετά τη συνάντηση, ο Ολλανδός υπουργός Οικονομικών κάνει λόγο για «αξιοσημείωτη πρόοδο» σε ό,τι αφορά στη β' αξιολόγησης, τονίζοντας ότι η ολοκλήρωσή της είναι προς το συμφέρον όλων.
Επίσης, ο κ. Dijsselbloem υπογραμμίζει πως «βρέθηκε κοινό έδαφος ανάμεσα στις δύο πλευρές», οπότε οι θεσμοί είναι πιθανό να επιστρέψουν για συνομιλίες στην Αθήνα από την ερχόμενη εβδομάδα.
«Θα επιτύχουμε περαιτέρω πρόοδο στο επόμενο Eurogroup», καταλήγει.
Στη συνάντηση των Βρυξελλών συμμετείχαν, εκτός από τον κ. Τσακαλώτο, ο επικεφαλής του Eurogroup, Jeroen Dijsselbloem, και οι εκπρόσωποι των δανειστών, δηλαδή ο πρόεδρος του EuroWorking Group, Thomas Wieser, ο διευθυντής της γγ Οικονομικών και Νομισματικών υποθέσεων της Επιτροπής, Marco Buti, ο επικεφαλής του κουαρτέτου, Declan Costello, ο επικεφαλής του ESM, Klaus Regling, το μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της ΕΚΤ, Benoit Coeure, καθώς και ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού τμήματος του ΔΝΤ, Pooul Thomsen με την εκπρόσωπο του ΔΝΤ στο κουαρτέτο, Delia Velculescu.
Την Ελλάδα εκπροσώπησε και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Χουλιαράκης.
Η ανακοίνωση:


www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης