Τελευταία Νέα
Οικονομία

Αφορολόγητο 6.000 ευρώ θα δεχθεί η ελληνική κυβέρνηση για να κλείσει η β' αξιολόγηση

Αφορολόγητο 6.000 ευρώ θα δεχθεί η ελληνική κυβέρνηση για να κλείσει η β' αξιολόγηση
Οι θεσμοί έδωσαν ένα σαφές μήνυμα προς την Αθήνα, απαιτώντας την άμεση ψήφιση μέτρων ύψους 3,6 δισ. ευρώ για να κλείσει η αξιολόγηση
Η ελληνική κυβέρνηση θα υποκύψει στις πιέσεις των δανειστών για αφορολόγητο όριο στα 6.000 ευρώ, μετά και το «τελεσίγραφο» των θεσμών προς τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο.
Οι θεσμοί, μετά και τη σημερινή (10/2/2017) συνάντηση στις Βρυξέλλες, έδωσαν ένα σαφές μήνυμα προς την Αθήνα, απαιτώντας την άμεση ψήφιση μέτρων ύψους 3,6 δισ. ευρώ για να κλείσει η αξιολόγηση.
Το ήμισυ, ήτοι 1,8 δισ. ευρώ, αφορά μέτρα για μετά τη λήξη του προγράμματος, το 2018.
Πλέον η κυβέρνηση φαίνεται να βρίσκεται «με την πλάτη στον τοίχο», καθώς δεν έχει καμία εναλλακτική επιλογή από τα αποδεχθεί, μεταξύ αυτών και το αφορολόγητο των 6.000 ευρώ, το οποίο είναι οριακά «καλύτερο» από τις αρχικές απαιτήσεις για όρια στα 5.000 ευρώ.
Υπενθυμίζεται ότι εκτός του Jeroen Dijsselbloem, επικεφαλής του Eurogroup, στη συνάντηση συμμετείχαν ο πρόεδρος του EuroWorking Group, Thomas Wieser, ο διευθυντής της γ.γ. Οικονομικών και Νομισματικών υποθέσεων της Επιτροπής, Marco Buti, ο επικεφαλής του κουαρτέτου, Declan Costello, ο επικεφαλής του E.S.M., Klaus Regling, το μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της Ε.Κ.Τ., Benoit Coeure, καθώς και ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού τμήματος του Δ.Ν.Τ., Pooul Thomsen με την εκπρόσωπο του ΔΝΤ στο κουαρτέτο, Delia Velculescu.
Την Ελλάδα εκπροσώπησαν ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Χουλιαράκης.

www.bankingnews.gr






Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης