Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στην αντικατάσταση ανθρώπινης από τεχνητή νοημοσύνη στοχεύει η μεγάλη αμερικανική τράπεζα Wells Fargo

Στην αντικατάσταση ανθρώπινης από τεχνητή νοημοσύνη στοχεύει η μεγάλη αμερικανική τράπεζα Wells Fargo
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι νέες υπηρεσίες API (Application Program Interface) της Wells Fargo, που θα επιτρέψουν σε πελάτες της να ενσωματώσουν προϊόντα και υπηρεσίες της μέσα στις δικές τους εφαρμογές
Στη δημιουργία ομάδος ανάπτυξης τεχνολογίας τεχνητής νοημοσύνης για τραπεζικές εφαρμογές, προχώρησε η μεγάλη αμερικανική τράπεζα Wells Fargo, θέτοντας ως επικεφαλής τον διευθυντή του κέντρου καινοτομίας της, Steve Ellis.
Συγκεκριμένα, η νέα ομάδα στελεχών της Wells Fargo θα εργαστεί για τη δημιουργία νέας ψηφιακής τεχνολογίας και αλγορίθμων, που θα της επιτρέψουν να παράσχει περισσότερο προσωποποιημένες υπηρεσίες εξυπηρέτησης πελατών κατά τη φυσική επαφή τους με τραπεζίτες, αλλά και μέσω διαδικτύου.
Η εστίαση της Wells Fargo στις πολλά υποσχόμενες τεχνολογίες τεχνητής νοημοσύνης μόνον τυχαία δεν είναι, καθώς τόσο η ίδια, όσο και άλλα μεγάλα χρηματο-πιστωτικά ιδρύματα, επενδύουν σε αντίστοιχες αναδυόμενες τεχνολογίες επιχειρώντας να αντικαταστήσουν μαζικά την ανθρώπινη με τεχνητή νοημοσύνη, ιδιαίτερα σε επαναλαμβανόμενες εργασίες χαμηλής προστιθέμενης αξίας.
Η Wells Fargo ενδιαφέρεται να υιοθετήσει την τεχνητή νοημοσύνη σε διάφορες εφαρμογές, όπως η ανίχνευση απάτης σε πληρωμές ή ανάρμοστης συμπεριφοράς υπαλλήλων, αλλά και οι προσωποποιημένες προτάσεις αγοράς χρηματο-οικονομικών προϊόντων και η εξυπηρέτηση πελατών.
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει και η δημιουργία των νέων υπηρεσιών API (Application Program Interface) της Wells Fargo, μια τεχνολογία που θα επιτρέψει σε πελάτες της να ενσωματώσουν προϊόντα και υπηρεσίες της μέσα στις δικές τους εφαρμογές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης