Τελευταία Νέα
Οικονομία

ΕΣΕΕ: Μόνον το 1/3 των εμπόρων ενήμερο για το ύψος των ασφαλιστικών εισφορών

ΕΣΕΕ: Μόνον το 1/3 των εμπόρων ενήμερο για το ύψος των ασφαλιστικών εισφορών
Βάσει του νέου ασφαλιστικού, οι ελεύθεροι επαγγελματίες στην Ελλάδα καλούνται να πληρώσουν το 26,95% του εισοδήματος τους για κύρια ασφάλιση και υγεία
Μόνο το 1/3 των εμπόρων ήταν ενήμεροι σχετικά με τις νέες ασφαλιστικές εισφορές που καλούνται να καταβάλλουν.
Αυτό προκύπτει από έρευνα που άρχισε η Εθνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας από τη Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου του 2017 σε αντιπροσωπευτικό δείγμα εμπορικών επιχειρήσεων.
Αναλυτικότερα, από το 33% που είχαν ενημερωθεί για το ύψος των νέων εισφορών τους, το 77% δηλώνει χαμηλότερες εισφορές σε σύγκριση με τις προηγούμενες κατηγορίες του ΟΑΕΕ, το 16% υψηλότερες και το 7% στα ίδια επίπεδα.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΣΕΕ, βάσει του νέου ασφαλιστικού, οι ελεύθεροι επαγγελματίες στην Ελλάδα καλούνται να πληρώσουν το 26,95% του εισοδήματος τους για κύρια ασφάλιση και υγεία.
Οι εισφορές φτάνουν το 37,95% όπου προβλέπεται υποχρεωτική επικουρική ασφάλιση και εφάπαξ.
Σύμφωνα με τον ΟΟΣΑ κάθε ελεύθερος επαγγελματίας στην Ελλάδα καταβάλλει το 39,3% του εισοδήματος του σε φόρους και εισφορές, ενώ ο μέσος όρος στα κράτη μέλη του Οργανισμού είναι 35,9%.
Σε αρκετές ευρωπαϊκές χώρες όσο μεγαλύτερο είναι το εισόδημα τόσο μικρότερος είναι ο συντελεστής υπολογισμού των εισφορών.
Επίσης σε χώρες όπου οι εισφορές συνδέονται με το εισόδημα οι αυτοαπασχολούμενοι με μικρά εισοδήματα είτε απαλλάσσονται, είτε το ανώτερο όριο υπολογισμού των εισφορών είναι χαμηλότερο από τα 5.860 ευρώ που ισχύει στην Ελλάδα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης