Τελευταία Νέα
Οικονομία

Στουρνάρας: Εφικτός ο στόχος για ένταξη στο QE, όταν ολοκληρωθεί η αξιολόγηση - Απόλυτη καταστροφή η επιστροφή στη δραχμή

Στουρνάρας: Εφικτός ο στόχος για ένταξη στο QE, όταν ολοκληρωθεί η αξιολόγηση - Απόλυτη καταστροφή η επιστροφή στη δραχμή
«Αρκούν μόλις λίγες ώρες για να πάρει την επίμαχη απόφαση το δ.σ. της Ε.Κ.Τ.»
Απολύτως εφικτό χαρακτήρισε το ενδεχόμενο η Ελλάδα να ενταχθεί το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της Ε.Κ.Τ. ο διοικητής της ΤτΕ, Γιάννης Στουρνάρας, μιλώντας στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής.
Όπως είπε, εφόσον κλείσει η αξιολόγηση και υπάρξει «staff level agreement» στο Eurogroup της 20ης Φεβρουαρίου 2017, «αρκούν μόλις λίγες ώρες για να πάρει την επίμαχη απόφαση το δ.σ. της Ε.Κ.Τ.», συμπληρώνοντας πως το μόνο που χρειάζεται επιπλέον είναι μία ισχυρή δέσμευση για τα μεσοπρόθεσμα μέτρα.
Μάλιστα, όπως είπε, με αυτά τα δεδόμενα μπορεί να κάνει τη δική της ανάλυση για τη βασιμότητα του ελληνικού χρέους.
Ο κ. Στουρνάρας ήταν ιδιαίτερα αποκαλυπτικός για το τι θα συμβεί αν υπάρξει «Grexit».
«Κάνουν λάθος όσοι επαναφέρουν ζήτημα δραχμής ή Grexit, το να φύγεις από το ευρώ δεν είναι μία απλή υποτίμηση, όπως ίσως κάποιοι νομίζουν.
Είναι η απόλυτη καταστροφή.
Είναι αλλαγλη νομίσματος, με ότι αυτό σημαίνει», τόνισε ο διοικητής της ΤτΕ, προσθέτοντας πως «η χώρα χρωστά σε ευρώ, σε ευρώ θα πρέπει να πληρώσει».
«Αν γυρίσουμε στη δραχμή, θα μας συλλαμβάνουν στα σύνορα», είπε με έμφαση ο κ. Στουρνάρας, για να συμπληρώσει πως «ας προσπαθήσει κάποιος να ταξιδέψει στη Βόρεια Κορέα, για να δούμε αν θα μπορεί».
Επίσης, παραδέχθηκε ότι έχει σταματήσει η άνοδος των καταθεσεων τον Ιανουάριο 2017, ωστόσο, όπως τόνισε, δεν υπάρχει κίνδυνος όσο υπάρχουν τα capitals controls.

Δ.Α.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης