Τελευταία Νέα
Διεθνή

Lagarde: Προς τη σωστή κατεύθυνση οι διαπραγματεύσεις εκταμίευσης δόσης του ΔΝΤ με... Ουκρανία

Lagarde: Προς τη σωστή κατεύθυνση οι διαπραγματεύσεις εκταμίευσης δόσης του ΔΝΤ με... Ουκρανία
Ένα από τα σημαντικά ζητήματα που εκκρεμούν στη διαπραγμάτευση είναι και αυτό των μεταρρυθμίσεων στο δικαστικό σύστημα, με τον Ουκρανό πρωθυπουργό να καλεί το ΔΝΤ να διαμορφώσει «ρεαλιστικές» αντίστοιχες προσδοκίες
Προς τη σωστή κατεύθυνση κινούνται οι διαπραγματεύσεις μεταξύ του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) και της Ουκρανίας για την εκταμίευση της επόμενης δόσης οικονομικής βοήθειας της τελευταίας, σύμφωνα με δηλώσεις της γενικής διεύθυντριας του ΔΝΤ, Christine Lagarde σήμερα Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2017.
Σε δηλώσεις του στο διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters την περασμένη Παρασκευή 10/2, ο Ουκρανός πρωθυπουργός Volodymyr Groysman είχε εκτιμήσει, ότι μια συμφωνία με το ΔΝΤ θα είναι εφικτή μέχρι το τέλος του τρέχοντος μηνός, στο πλαίσιο του τετραετούς προγράμματος 17,5 δισ. δολαρίων ΗΠΑ (16,5 δισ. ευρώ) οικονομικής διάσωσης της χώρας.
Με σημερινές δηλώσεις της στο Reuters από το Ντουμπάι, η Lagarde απέφυγε να εκτιμήσει το χρόνο ολοκλήρωσης των διαπραγματεύσεων με την Ουκρανία, χαρακτηρίζοντας «καλό σημάδι» το τρέχον στάδιο προόδου των διαπραγματεύσεων, επισημαίνοντας ότι κάποια σημεία-κλειδιά της διαπραγμάτευσης έχουν ήδη συμφωνηθεί.
Ένα από τα σημαντικά ζητήματα που εκκρεμούν είναι και αυτό των μεταρρυθμίσεων στο δικαστικό σύστημα, με τον Ουκρανό πρωθυπουργό να καλεί το ΔΝΤ να διαμορφώσει «ρεαλιστικές προσδοκίες» για την έκταση των αντίστοιχων μεταρρυθμίσεων που θα είναι πραγματοποιήσιμες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης