Τελευταία Νέα
Διεθνή

Την παγκόσμια πρωτιά στις εξαγωγές υγροποιημένου φυσικού αερίου διεκδικεί η Αυστραλία

Την παγκόσμια πρωτιά στις εξαγωγές υγροποιημένου φυσικού αερίου διεκδικεί η Αυστραλία
Κατά την επόμενη δεκαετία αναμένεται να «ταρακουνήσει» το παγκόσμιο εμπόριο LNG
Η Αυστραλία είναι ο μεγαλύτερος ανταγωνιστής των ΗΠΑ στην ταχέως αναπτυσσόμενη παγκόσμια αγορά υγροποιημένου φυσικού αερίου και έχει ξεκινήσει «αγώνα δρόμου» προκειμένου να αξιοποιήσει τις δυνατότητες εξαγωγής του φυσικού αερίου.
Κατά την επόμενη δεκαετία αναμένεται να «ταρακουνήσει» το παγκόσμιο εμπόριο LNG, ασκώντας πίεση στις τιμές και οδηγώντας σε αλλαγές τον τρόπο που κλείνονται οι συμβάσεις αναφέρει η έκθεση Nikkei Asian Review.
Οι υπερβάσεις κόστους, οι καθυστερήσεις και τα τεχνολογικά εμπόδια έχουν περιορισθεί ενισχύοντας την προσπάθεια να γίνει ο μεγαλύτερος εξαγωγέας LNG στον κόσμο.
Στο τελευταίο World Energy Outlook, η IEA αναφέρει ότι αναμένει πιο ευέλικτες τιμές και μια «αξιοσημείωτη αλλαγή» στους όρους της αγοράς και στις σχέσεις προμηθευτών και πελατών.
Ο ανταγωνισμός από τις ΗΠΑ είναι πιθανό να έχει αντίκτυπο σε βασικούς προμηθευτές, όπως η Αυστραλία, η οποία πωλεί το σύνολο των εξαγωγών υγροποιημένου φυσικού αερίου με μακροπρόθεσμες συμβάσεις σε Ιαπωνία, Νότια Κορέα, Κίνα και Ταϊβάν.
Έκθεση του Reuters αναφέρει ότι η Αυστραλία εξακολουθεί να είναι πιθανό να γίνει ο μεγαλύτερος εξαγωγέας υγροποιημένου φυσικού αερίου στον κόσμο, με την αποστολή περίπου 85 εκατ. τόνων το χρόνο στο τέλος της δεκαετίας, από 30,7 εκατ. τόνους το 2015 και 45,1 εκατ. τόνους το περασμένο έτος.


Πηγή: www.worldenergynews.gr
www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης