Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Η Πειραιώς θα πρέπει να αποφασίσει ως μέτοχος ή ως δανειστής για το μέλλον της MIG και οι «προτάσεις» της Bank of America

tags :
Η Πειραιώς θα πρέπει να αποφασίσει ως μέτοχος ή ως δανειστής για το μέλλον της MIG και  οι «προτάσεις» της Bank of America
H Πειραιώς καλείται λοιπόν το επόμενο διάστημα να πάρει μια απόφαση αλλά θα πρέπει να ξεκαθαρίσει τον ρόλο της…είναι μέτοχος, είναι δανειστής και με ποιο ρόλο θα δράσει;
Πρόσφατα είχαμε αναλύσει – όχι τυχαία – τα εναλλακτικά σενάρια για το μέλλον της MIG, τον ρόλο της Πειραιώς και βεβαίως τον πιθανό ρόλο του Fortress..
Επανερχόμαστε εκ νέου – επίσης όχι τυχαία – θέλοντας να αναδείξουμε μια διάσταση που δημοσιογραφικά τουλάχιστον δεν έχει μέχρι τώρα αναλυθεί.
Η Πειραιώς για την MIG είναι ένα βάρος.
Θα πουν ορισμένοι ότι και η MIG λόγω δανείων είναι ένα βάρος για την Πειραιώς αλλά προσέξτε η Πειραιώς είναι βάρος για την MIG.
H Πειραιώς είναι βασικός στρατηγικός μέτοχος με 31% και δανειστής έχει διπλό ρόλο…και αυτός ο ρόλος είναι το πρόβλημα.
Η Πειραιώς ως μέτοχος θέλει το καλύτερο για την MIG.
Η Πειραιώς ως δανειστής θέλει να κατασπαράξει την MIG.
H Πειραιώς καλείται λοιπόν το επόμενο διάστημα να πάρει μια απόφαση αλλά θα πρέπει να ξεκαθαρίσει τον ρόλο της…είναι μέτοχος, είναι δανειστής και με ποιο ρόλο θα δράσει;
Εάν δράσει με τον διπλό ρόλο είναι πιθανό να μπερδευτεί η κατάσταση τόσο πολύ που είναι αμφίβολο αν θα κερδίσει η Πειραιώς κάτι.
Η MIG εκτιμούμε – και είναι υποκειμενική εκτίμηση – χρειάζεται 100 εκατ ευρώ ώστε όχι απλά να διασφαλίσει την απρόσκοπτη λειτουργίας της αλλά και για να μπορέσει να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο.
Η MIG αποτελείται από πολύ καλές εταιρίες, έχουμε αναλύσει για τις προοπτικές EBITDA των εταιριών και τον ρόλο των εταιριών αυτών στην πραγματική οικονομία.
Όμως θέλοντας ή μη η Πειραιώς και ο Paulson έχουν ρόλο και λόγο στην MIG.
Εάν η Πειραιώς αποφασίσει να στηριχθεί στην Bank of America θα πούμε ζήσε Μάιου να φας τριφύλλι κοινώς…οι αναλυτές της BofA παρουσίασαν κάποιες προτάσεις στο παρελθόν που ήταν κοινώς στο πόδι… γραμμένες.
(Κύριοι της BofA περιμέναμε κάτι πολύ καλύτερο από εσάς ειδικά όταν ξέρετε ποιες είναι οι λύσεις)
Έτσι λοιπόν επανήλθε η BofA με ένα πιο σοβαρό business project.
Ωστόσο ακόμη και οι νέες προτάσεις της Bank of America – λυπούμαστε αλλά τουλάχιστον η μια είναι έως και ηθικά απαράδεκτη και γελοία – δεν είναι βέβαιο ότι διασφαλίζουν την Πειραιώς.
Το μεγάλο στοίχημα είναι πως η Πειραιώς θα φύγει από την MIG χωρίς να ζημιωθεί.
Λύση υπάρχει είναι όντως πολύ δύσκολη αλλά υπάρχει….

Μήνυμα

Ο καλός …μύλος… όλα τα αλέθει…
Να θυμόμαστε όλοι ότι η MIG είναι δημιούργημα του Ανδρέα Βγενόπουλου και πρέπει όλοι να σεβαστούν την μνήμη του.
Είχε προτείνει συγκεκριμένη λύση για την MIG που την γνωρίζουν όσοι την γνωρίζουν.
To ικανό management της MIG έχει ηθική υποχρέωση να συνεχίσει στον δρόμο που χάραξε ο Ανδρέας Βγενόπουλος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης