Τελευταία Νέα
Διεθνή

Bloomberg: Απροσδόκητη συρρίκνωση στο ελληνικό ΑΕΠ το δ’ 3μηνο 2016 – Ο Τσίπρας δεινοπαθεί για νέα κεφάλαια

Bloomberg: Απροσδόκητη συρρίκνωση στο ελληνικό ΑΕΠ το δ’ 3μηνο 2016 – Ο Τσίπρας δεινοπαθεί για νέα κεφάλαια
Σύμφωνα με τους υπολογισμούς του Bloomberg που ευθυγραμμίζονται με τις εκτιμήσεις της Κομισιόν, η ελληνική οικονομία αναπτύχθηκε με ρυθμό 0,3% για το σύνολο του 2016
«Απροσδόκητη» χαρακτηρίζει την τριμηνιαία συρρίκνωση 0,4% του ελληνικού ΑΕΠ για το δ’ 3μηνο 2016 το Bloomberg, σχολιάζοντας ταυτόχρονα πως αυτό είναι άλλο ένα εμπόδιο για τον Αλέξη Τσίπρα που «δεινοπαθεί για να ξεκλειδώσει νέα κεφάλαια διάσωσης».
Το αμερικανικό πρακτορείο, αφού θυμίσει την πρόβλεψή του για μεγέθυνση 0,4% το δ’ 3μηνο, επισημαίνει πως ένα τρίμηνο πριν είχε καταγραφεί ανάπτυξη 0,9%.
Σύμφωνα με τους υπολογισμούς του Bloomberg που ευθυγραμμίζονται με τις εκτιμήσεις της Κομισιόν, η ελληνική οικονομία αναπτύχθηκε με ρυθμό 0,3% για το σύνολο του 2016.
«Η χώρα κινδυνεύει με νέα ύφεση και ακόμα περισσότερα μέτρα λιτότητας, αν δεν επέλθει γρήγορα συμφωνία για το ξεκλείδωμα των νέων κεφαλαίων διάσωσης», είχε δηλώσει χθες ο διοικητής της ΤτΕ, Γιάννης Στουρνάρας.
Το Bloomberg επικαλείται και τις δηλώσεις του Τάσου Αναστασάτου, του οικονομολόγου της Eurobank, ο οποίος είχε τονίσει ότι «το μεγαλύτερο μέρος της ανάκαμψης κατά το γ’ 3μηνο 2016 ήταν αποτέλεσμα της εγχώριας κατανάλωσης».



Κλείνοντας, το πρακτορείο υπενθυμίζει τις προβλέψεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για ανάπτυξη 2,7% και 3,1% στην Ελλάδα, τα έτη 2017 και 2018 αντίστοιχα.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης