Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κατρούγκαλος: Θέλουμε να κλείσουμε τη διαπραγμάτευση χωρίς περαιτέρω επιβάρυνση για τους εργαζόμενους

Κατρούγκαλος: Θέλουμε να κλείσουμε τη διαπραγμάτευση χωρίς περαιτέρω επιβάρυνση για τους εργαζόμενους
Η καθυστέρηση στο κλείσιμο της αξιολόγησης οφείλεται στο ΔΝΤ τόνισε ο αναπληρωτής υπ. Εξωτερικών
Την θέση ότι η προσπάθεια της κυβέρνησης είναι κλείσει τη διαπραγμάτευση χωρίς περαιτέρω επιβάρυνση για τους εργαζόμενους διατύπωσε ο αναπληρωτής υπ. Εξωτερικών, Γ. Κατρούγκαλος, ο οποίος απέδωσε την ευθύνη για το μη κλείσιμο της αξιολόγησης στο ΔΝΤ.
Σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ ο κ.Κατρούγκαλος, αφού χαρακτήρισε «αμφίθυμο» και «αντιφατικό» το ΔΝΤ, επικαλέστηκε τα στοιχεία της έκθεσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την ελληνική οικονομία, που δημοσιοποιήθηκαν προχθές σχετικά με τα αποτελέσματα του ’16 και τις προοπτικές του ’17, για να υποστηρίξει ότι «υπερακοντίζουν τις ελληνικές θέσεις ως προς το πού βρισκόμαστε και αποδυναμώνουν απολύτως τις αντίθετες θέσεις του ΔΝΤ».
Στο επιχείρημα, ότι μια τέτοια καλή εικόνα, μπορεί να χρησιμεύει για να καλύψουν οι ευρωπαϊκοί θεσμοί την απροθυμία τους να αντιμετωπίσουν την ανάγκη κουρέματος τους ελληνικού χρέους, ο κ.Κατρούγκαλος είπε πως «δεν πρόκειται για απροθυμία, αλλά δυστυχώς είναι παγιδευμένοι».
Ο κ.Κατρούγκαλος είπε ότι πρέπει να βρεθεί μία συνολική λύση, όσο το δυνατόν καλύτερη και υπογράμμισε ότι ακόμη και μία πολύ καλή λύση «μετά από 5 μήνες δεν είναι καλή προοπτική για την ελληνική οικονομία».
«Η ένταξή μας στο πρόγραμμα ποσοτικής ελάφρυνσης παραμένει εκ των βασικών στόχων της χώρας μας.
Αυτό  προϋποθέτει την βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους» είπε ο κ.Κατρούγκαλος, τονίζοντας ότι η ελληνική κυβέρνηση προσβλέπει σε πολιτική συμφωνία μέχρι το Eurogroup της 20ης Φεβρουαρίου.
«Θέλουμε να κλείσουμε, είναι η αλήθεια.
Και θέλουμε να κλείσουμε όχι με οποιαδήποτε συμφωνία, με μια καλή συμφωνία.
Τέτοια συμφωνία είναι αυτή που δεν έχει επιπλέον λιτότητα, απλό είναι» είπε ο κ.Κατρούγκαλος, τονίζοντας ότι βρισκόμαστε μια γραμμή από το τέλος και ότι «από στιγμή σε στιγμή μπορεί να έχουμε θετικές εξελίξεις».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης