Τελευταία Νέα
Διεθνή

Mattis (υπ. Άμυνας ΗΠΑ): Οι χώρες του NATO να αυξήσουν τις αμυντικές δαπάνες τους, αλλιώς NATO «τέλος»

Mattis (υπ. Άμυνας ΗΠΑ): Οι χώρες του NATO να αυξήσουν τις αμυντικές δαπάνες τους, αλλιώς NATO «τέλος»
«Η Αμερική θα τιμήσει τις ευθύνες της, όμως αν τα έθνη σας δεν θέλουν να δουν την Αμερική να μετριάζει τη δέσμευσή της προς αυτή τη Συμμαχία [NATO], κάθε μία από τις πρωτεύουσές σας θα πρέπει να επιδείξει υποστήριξη προς την κοινή μας άμυνα»
Οι χώρες-μέλη της Βορειο-Ατλαντικής Συμμαχίας (NATO) θα πρέπει να τιμήσουν τις υποχρεώσεις αμυντικών δαπανών έναντι των οποίων έχουν δεσμευτεί, αν θέλουν να διασφαλίσουν, ότι οι ΗΠΑ δεν θα «μετριάσουν» την υποστήριξή τους προς τη Συμμαχία.
Αυτό προειδοποίησε τις χώρες του NATO σε αυστηρό τόνο σήμερα Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2017 ο νέος υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ, Jim Mattis, κατηγορώντας κάποιες εξ αυτών, ότι επιλέγουν να αγνοούν την ύπαρξη πραγματικών απειλών στην ασφάλειά τους, μεταξύ άλλων από τη Ρωσία.
«Σας το οφείλω να σας καταστήσω σαφή την πολιτική πραγματικότητα στις ΗΠΑ και να δηλώσω τη δίκαιη απαίτηση του λαού της χώρας μου με ξεκάθαρους όρους», όπως επεσήμανε με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο ο Mattis σε συνεδρίαση του NATO κεκλεισμένων των θυρών στην έδρα του οργανισμού στις Βρυξέλλες.
«Η Αμερική θα τιμήσει τις ευθύνες της, όμως αν τα έθνη σας δεν θέλουν να δουν την Αμερική να μετριάζει τη δέσμευσή της προς αυτή τη Συμμαχία [NATO], κάθε μία από τις πρωτεύουσές σας θα πρέπει να επιδείξει υποστήριξη προς την κοινή μας άμυνα».
Κοινώς, οι χώρες-μέλη του NATO θα πρέπει να αυξήσουν τις αμυντικές τους δαπάνες άμεσα, διαφορετικά η στρατιωτική συμμαχία της Δύσης θα εκφυλιστεί σε λέσχη ανταλλαγής στρατιωτικών απόψεων και επιθυμιών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης