Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Moody's: Σε 3,0% θα υποχωρήσει διεθνώς το 2017 η αθέτηση πληρωμών σε ομόλογα χαμηλής διαβάθμισης

Moody's: Σε 3,0% θα υποχωρήσει διεθνώς το 2017 η αθέτηση πληρωμών σε ομόλογα χαμηλής διαβάθμισης
Η συνδυασμένη αθέτηση υποχρεώσεων από εκδότες επενδυτικής και χαμηλής διαβάθμισης ομολόγων, πρόκειται και αυτή να υποχωρήσει εφέτος, σε 1,5% από 2,1% το 2016
Σε 3,0% θα υποχωρήσει το 2017 το διεθνές ποσοστό αθέτησης υποχρεώσεων σε ομόλογα χαμηλής διαβάθμισης, από 4,5% το 2016, σύμφωνα με εκτιμήσεις του διεθνούς οίκου αξιολόγησης Moody's Investors Service.
Συγκεκριμένα, ο διεθνής οίκος παρουσίασε σήμερα Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2017 την 30η ετήσια έκθεσή του περί αθέτησης υποχρεώσεων (default) σε διεθνές επίπεδο των ομολόγων χαμηλής (speculative-grade ή junk bonds) και επενδυτικής (investment-grade) διαβάθμισης που αξιολογεί, σύμφωνα με την οποία το αντίστοιχο ποσοστό θα υποχωρήσει το 2017 σε 3,0%.
Η συνδυασμένη αθέτηση υποχρεώσεων από εκδότες επενδυτικής και χαμηλής διαβάθμισης ομολόγων, πρόκειται και αυτή να υποχωρήσει εφέτος, σε 1,5% από 2,1% το 2016.
Όπως αναφέρει ο Moody's, η θετική προοπτική του για την αθέτηση υποχρεώσεων εκδοτών ομολόγων χαμηλής διαβάθμισης το 2017 βασίζεται στη σταδιακή υποχώρηση των υψηλών τους αποδόσεων και στην επαρκή ρευστότητα στις αγορές κεφαλαίων, λόγω αναθέρμανσης του επενδυτικού ενδιαφέροντος.
Στην ίδια κατεύθυνση φέρεται να συμβάλλει και το γεγονός, ότι έχουν ήδη χρεοκοπήσει κάποιες αδύναμες εταιρείες εμπορευματικών αγαθών - ιδιαίτερα στον κλάδο πετρελαίου - ενώ όσες έχουν παραμείνει είναι υγιέστερες και διαθέτουν βελτιωμένη πρόσβαση στις αγορές κεφαλαίων, λόγω της ευνοϊκής προοπτικής της αγοράς πετρελαίου.
Ιδιαίτερα για τις εταιρείες εμπορευματικών αγαθών που εκδίδουν ομόλογα, το ποσοστό αθέτησης υποχρεώσεων προβλέπεται ότι θα μειωθεί εφέτος εντυπωσιακά σε 3,4%, από 12,6% το 2016.
Σύμφωνα με τον Moody's, η αξία των ομολόγων στα οποία το 2016 καταγράφηκε αθέτηση υποχρεώσεων αυξήθηκε σε 135 δισ. δολάρια ΗΠΑ, από 100 δισ. δολάρια το 2015.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης