Τελευταία Νέα
Διεθνή

Bloomberg: Μόνο οι Γερμανοί αγαπούν το ευρώ αυτές τις μέρες

Bloomberg: Μόνο οι Γερμανοί αγαπούν το ευρώ αυτές τις μέρες
Σύμφωνα με έρευνα του ευρωβαρόμετρου η υποστήριξη των Γερμανών στο ευρώ έχει ενισχυθεί σημαντικά 
Η υποψήφια στις γαλλικές προεδρικές εκλογές Marine Le Pen αναστάτωσε τους επενδυτές με την υπόσχεση για έξοδο της Γαλλίας από το ευρώ και τη μετατροπή του γαλλικού χρέους σε φράγκα.
Ακόμα και αν οι δημοσκοπήσεις που δείχνουν ότι η Le Pen δεν θα κερδίσει στον δεύτερο γύρο των εκλογών και άρα δεν τίθεται θέμα Frexit, αυτό δεν σημαίνει ότι το ευρώ είναι ασφαλές.
Στην πραγματικότητα -όπως αναφέρεται και σε δημοσίευμα του Bloomberg- η πολιτική στήριξη στο ενιαίο νόμισμα -ειδικά στους δυο μεγαλύτερους ευρωπαϊκούς εταίρους της Γερμανίας- έχει μειωθεί.
Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, στη Γαλλία και την Ιταλία έχει ενισχυθεί το ρεύμα κατά του ευρώ, με εκείνους που τάσσονται υπέρ του ευρώ να μην υπερβαίνουν το 30% στις δημοσκοπήσεις.

Ποιος αγαπάει το ευρώ;

Στην πρόσφατη έρευνα του Ευρωβαρόμετρου προέκυψε μια δραματική αλλαγή όσον αφορά στη γνώμη των πολιτικών σχετικά με το ευρώ και συγκερκιμένα για το εάν κάνει καλό ή κακό.
Ο γερμανικός πληθυσμός που ήταν αρχικά απρόθυμος να εγκαταλείψει το γερμανικό μάρκο είναι τώρα προσκολλημμένοι στο ευρώ, ενώ η υποστήριξη στη Γαλλία και κυρίως στην Ιταλία έχει μειωθεί.
«Αλλά αυτή η στροφή είναι το λογικό αποτέλεσμα των διαρθρωτικών ελλείψεων του ευρώ.
Η γερμανική βιομηχανία, της οποίας η παραγωγικότητα έχει αυξηθεί περισσότερο σε σχέση με την ευρωπαϊκή, τώρα κυριαρχεί στην οικονομία της ηπείρου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης