Τελευταία Νέα
Διεθνή

Le Figaro: Ο Schaeuble αρνείται ότι σχεδιάζει την έξοδο της Ελλάδος από το ευρώ

tags :
Le Figaro: Ο Schaeuble αρνείται ότι σχεδιάζει την έξοδο της Ελλάδος από το ευρώ
Σε τηλεοπτική συνέντευξη τουστο ARD την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου του 2017 δήλωσε o Schaeuble ότι ουδέποτε ανέφερε ότι η Ελλάδα θα έπρεπε να εγκαταλείψει τη ζώνη του ευρώ
Αρνείται ο Γερμανός υπουργός οικονομικών W. Scaheuble ότι έχει σχεδιάσει το Grexit μιλώντας στην γερμανική τηελόεραση, αντίθετα εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι η Ελλάδα βρίσκεται στον σωστό δρόμο.
Σε τηλεοπτική συνέντευξη τουστο ARD την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου του 2017 δήλωσε ότι ουδέποτε ανέφερε ότι η Ελλάδα θα έπρεπε να εγκαταλείψει τη ζώνη του ευρώ, εάν αποτύχει να εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις....
Ο Schaeuble δήλωσε ότι η Ελλάδα δεν θα έχει κανένα πρόβλημα αν θα εφαρμόσει τις συμφωνημένες μεταρρυθμίσεις, αλλά προειδοποίησε ότι η Ελλάδα θα έχει προβλήματα αν αποτύχει να πραγματοποιήσει αυτές τις μεταρρυθμίσεις που έχει υποσχεθεί.
"Ποτέ δεν απείλησα για Grexit" δήλωσε o γερμανός υπουργός οικονομικών στο πρόγραμμα Bericht aus Berlin του καναλιού ARD.
Το τηλεοπτικό κανάλι λίγο νωρίτερα παρουσίασε παλαιότερα σχόλια του Schaeuble ο οποίος τόνιζε ότι η "δεν θα μπορούσε να μείνει στην νομισματική ένωση" εάν αποτύχει στις μεταρρυθμίσεις.
Ο Schaeuble τόνισε ότι η Γερμανία έχει τις ίδιες θέσεις με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και τον επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας Klaus Regling. "Εάν η Ελλάδα πραγματοποιεί τις μεταρρυθμίσεις, δεν θα υπάρξουν προβλήματα.
Εάν δεν τις υλοποιήσει θα υπάρξουν προβλήματα.
Ο Schaeuble πρόσθεσε ότι είναι αισιόδοξος για την Ελλάδα.
Είμαι σίγουρος.
Η Ελλάδα είναι στο σωστό δρόμο.
Για το ΔΝΤ τόνισε ότι αναμένει να συμμετάσχει στο ελληνικό πρόγραμμα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης