Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: Η Ελλάδα συμφώνησε με τους δανειστές σε νέες μεταρρυθμίσεις, για να «ξεκλειδώσει» η οικονομική βοήθεια

Reuters: Η Ελλάδα συμφώνησε με τους δανειστές σε νέες μεταρρυθμίσεις, για να «ξεκλειδώσει» η οικονομική βοήθεια
Το Reuters τονίζει ότι η οικονομική ενίσχυση προς την Ελλάδα θα της επιτρέψει να αποπληρώσει τις πολύ υψηλές δανειακές απατήσεις που έχει το γ' 3μηνο του 2017
Η Ελλάδα συμφώνησε κατά το σημερινό (20/2) Eurogroup με τους δανειστές να συνεργαστεί στην εφαρμογή νέων μεταρρυθμίσεων προκειμένου να «ξεκλειδώσει» η οικονομική βοήθεια, σχολιάζει σε δημοσίευμα του το πρακτορείο Reuters, στον απόηχο της συνεδρίασης.
Όπως επισημαίνει, οι μεταρρυθμίσεις θα αφορούν το φορολογικό, την αγορά εργασίας και το ασφαλιστικό.
Το Reuters τονίζει ότι η οικονομική ενίσχυση προς την Ελλάδα, στο πλαίσιο του 3ου προγράμματος διάσωσης των 86 δισ. ευρώ, θα της επιτρέψει να αποπληρώσει τις πολύ υψηλές δανειακές απατήσεις που έχει το γ' 3μηνο του 2017.
Όπως είπε Έλληνας κυβερνητικός αξιωματούχος, τα μέτρα θα είναι «δημοσιονομικά ουδέτερα» και θα εφαρμοστούν από το 2019, μετά το τέλος δηλαδή του προγράμματος.
Επικαλούμενο και τις δηλώσεις του επικεφαλής του Eurogroup, Jeroen Dijsselbloem, το δημοσίευμα επισημαίνει ότι τα τεχνικά κλιμάκια των θεσμών θα επιστρέψουν από την ερχόμενη εβδομάδα στην Αθήνα για συνομιλίες με την ελληνική κυβέρνηση.
«Η συμφωνία είναι ένας συμβιβασμός μεταξύ αντικρουόμενων απόψεων του Δ.Ν.Τ., της Ευρωζώνης και της Ελλάδας ως προς το τι θα κάνει την οικονομία πιο αποτελεσματική και τα δημοσιονομικά πιο βιώσιμα.
Το Δ.Ν.Τ. εκτιμά ότι το συνταξιοδοτικό σύστημα στην Ελλάδα θα πρέπει να υποβληθεί σε μια βαθύτερη αναθεώρηση, κάτι που η Αθήνα αρνήθηκε κατηγορηματικά.
Από την άλλη πλευρά, η Ευρωζώνη τονίζει ότι οι μεταρρυθμίσεις που έχουν συμφωνηθεί μέχρι στιγμής είναι αρκετές για να διατηρηθεί ο στόχος του 3,5% για το πλεόνασμα μετά το 2018», υπενθυμίζει το πρακτορείο, για να υπογραμμίσει πως η σημερινή συνεδρίαση δεν κατέστησε σαφές το ύψος των προληπτικών μέτρων.
«Μόλις οι μεταρρυθμίσεις συμφωνηθούν, το Ταμείο θα πραγματοποιήσει μία νέα εκτίμηση για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους.
Το Δ.Ν.Τ. πιστεύει ότι το χρέος δεν είναι βιώσιμο, ενώ η Ε.Ε. πως είναι», συμπληρώνεται.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης