Τελευταία Νέα
Διεθνή

ESM: Στην έκδοση 2 ομολόγων συνολικής αξίας 5 δισ. ευρώ προχώρησε ο EFSF

ESM: Στην έκδοση 2 ομολόγων συνολικής αξίας 5 δισ. ευρώ προχώρησε ο EFSF
Επικεφαλής ανάδοχοι των δύο ομολογιακών εκδόσεων του EFSF είχαν οριστεί από κοινού οι τράπεζες Goldman Sachs, JP Morgan και UniCredit
Στην έκδοση δύο ομολόγων διάρκειας 4 και 39 ετών συνδυαστικής αξίας 5 δισ. ευρώ προχώρησε σήμερα Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2017 το Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματο-πιστωτικής Σταθερότητας (EFSF), όπως ανακοίνωσε ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας (ESM).
Για τις δύο εκδόσεις του EFSF εκδηλώθηκε αξιοσημείωτο επενδυτικό ενδιαφέρον, με αποτέλεσμα το Ταμείο να προχωρήσει σε επιπλέον έκτακτη άντληση 500 εκατ. ευρώ υπέρ των προγραμματισμένων κεφαλαιακών του αναγκών για το δεύτερο τρίμηνο του 2017.
Η ομολογιακή έκδοση 39 ετών συνολικής αξίας 1 δισ. ευρώ που λήγει τον Φεβρουάριο του 2056 και προσφέρει ετήσια απόδοση (κουπόνι) 2%, κατάφερε να συγκεντρώσει προσφορές 1,1 δισ. ευρώ.
Το τετραετές ομόλογο συνολικής αξίας 4 δισ. ευρώ που λήγει τον Μάρτιο του 2021 και προσφέρει μηδενική απόδοση (0%), κατάφερε να συγκεντρώσει προσφορές 6,2 δισ. ευρώ.
Επικεφαλής ανάδοχοι των δύο ομολογιακών εκδόσεων του EFSF είχαν οριστεί από κοινού οι τράπεζες Goldman Sachs, JP Morgan και UniCredit.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης