Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: Αυστηρές συστάσεις της Κομισιόν αύριο 22/2 σε Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία για οικονομικές παρεκκλίσεις

Reuters: Αυστηρές συστάσεις της Κομισιόν αύριο 22/2 σε Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία για οικονομικές παρεκκλίσεις
Οι χώρες στις οποίες θα αφορούν οι αυριανές οικονομικές εκθέσεις της Κομισιόν: Βουλγαρία, Κροατία, Κύπρος, Φινλανδία, Γαλλία, Γερμανία, Ιρλανδία, Ιταλία, Ολλανδία, Πορτογαλία, Σλοβενία, Ισπανία και Σουηδία
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πρόκειται να απευθύνει προειδοποίηση αύριο Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2017 προς τη Γαλλία, ότι η οικονομία της βελτιώνεται αλλά συνεχίζει να καταγράφει μεγάλες δημοσιονομικές ανισορροπίες, ενώ παράλληλα θα επιπλήξει τη Γερμανία για τα μεγάλα πλεονάσματα-ρεκόρ τρεχουσών συναλλαγών 8,7% που διατηρεί και τις φθίνουσες επενδύσεις της, προειδοποιώντας και την Ιταλία ότι οφείλει να αρχίσει άμεσα να μειώνει το μεγάλο δημόσιο χρέος της.
Αυτό αναφέρει σήμερα Τρίτη 21/2 το διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters επικαλούμενο Ευρωπαίο αξιωματούχο, υπενθυμίζοντας ότι αύριο είναι προγραμματισμένη η δημοσιοποίηση εις βάθος μελετών της Κομισιόν για σειρά από χώρες της Ε.Ε. στις οποίες τον Νοέμβριο του 2016 είχαν καταγραφεί «ανισορροπίες» ή «υπερβολικές ανισορροπίες» σε ζητήματα όπως το δημόσιο χρέος, το πρωτογενές έλλειμμα προϋπολογισμού ή τα εμπορικά πλεονάσματα.
Συγκεκριμένα, οι χώρες στις οποίες θα αφορούν οι αυριανές οικονομικές εκθέσεις της Κομισιόν είναι οι ακόλουθες: Βουλγαρία, Κροατία, Κύπρος, Φινλανδία, Γαλλία, Γερμανία, Ιρλανδία, Ιταλία, Ολλανδία, Πορτογαλία, Σλοβενία, Ισπανία και Σουηδία.
Η λογική των εκθέσεων είναι η αποτροπή της γιγάντωσης των διαρθρωτικών ζητημάτων που αναγνωρίζονται στις εν λόγω χώρες, ούτως ώστε να αποφευχθεί η μεγέθυνσή τους και η πρόκληση μελλοντικής οικονομικής κρίσης στην ευρωζώνη.
Σύμφωνα με τις πηγές που επικαλείται το Reuters, ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που θα αναδείξει αύριο η Κομισιόν στις εκθέσεις της θα είναι και η διαχρονική αύξηση - αντί απαιτούμενης μείωσης κατά 3,65 εκατοστιαίες μονάδες - του ιταλικού δημόσιου χρέους, που εκτιμάται ότι θα ανέλθει σε 133,33% του ΑΕΠ το 2017, από 132,8% το 2016.
Η Ιταλία κινδυνεύει να ληφθούν εναντίον της μέτρα συμμόρφωσής της με τους δημοσιονομικούς κανόνες της ευρωζώνης αν δεν μειώσει το δομικό της έλλειμμα προϋπολογισμού κατά 0,2% του ΑΕΠ της μέχρι το τέλος Απριλίου του 2017.
Θετικά αναμένεται να είναι τα ευρήματα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Ισπανία, στην οποία η ανεργία εκτιμάται ότι θα μειωθεί από 19,6% το 2016 σε 17,7% το 2017 και σε 16,0% το 2018.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης