Τελευταία Νέα
Διεθνή

Bundesbank: Σε χαμηλά 12 ετών τα καθαρά κέρδη για το 2016 λόγω προβλέψεων για το QE

tags :
Bundesbank: Σε χαμηλά 12 ετών τα καθαρά κέρδη για το 2016 λόγω προβλέψεων για το QE
Η Bunsebank έβαλε στην άκρη το ποσό των 1,8 δισ. ευρώ για την προστασία από πιθανές απώλειες λόγω του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ
Στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων 12 ετών υποχώρησαν τα καθαρά κέρδη της Bundesbank το 2016.
Ειδικότερα, η Ομοσπονδιακή Τράπεζα της Γερμανίας κατέγραψε κέρδη 400 εκατ. ευρώ το 2016, από 3,2 δισ. ευρώ το 2015, λόγω των υψηλότερων προβλέψεων και απομειώσεων.
Η Bundesbank έβαλε στην άκρη το ποσό των 1,8 δισ. ευρώ για την προστασία από πιθανές απώλειες λόγω του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ, όταν θα αρχίσουν οι αυξήσεις επιτοκίων.
«Τα κέρδη του 2016 μειώθηκαν σε ετήσια βάση, καθώς η Bundesbank αύξησε τις προβλέψεις», τόνισε ο διοικητής της Bundesbank Jens Weidmann.
Σύμφωνα με τον κεντρικό τραπεζίτη της Γερμανίας, η ΕΚΤ θα πρέπει να συζητήσει το ενδεχόμενο να «κλείσει την πόρτα» σε περαιτέρω χαλάρωση της νομισματικής πολιτικής της στο μέλλον.
Όπως σχολιάζει το Reuters, η μείωση των κερδών μεταφράζεται σε μικρότερη συνεισφορά της Bundesbank στον γερμανικό προϋπολογισμό και σε συνδυασμό με την απειλή ζημιών στο μέλλον, είναι πιθανόν να ενισχύσει την ήδη οξεία γερμανική κριτική στην ποσοτική χαλάρωση της ΕΚΤ.
Όσον αφορά τη γερμανική οικονομία, ο Weidmann τόνισε ότι παραμένει σε πολύ καλή κατάσταση.
Προειδοποίησε ωστόσο ότι το θετικό outlook δεν πρέπει να αποπροσανατολίζει από τους μακροπρόθεσμους κινδύνους, στη σκιά και των δημογραφικών ανησυχιών.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης