Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιαπωνία: Απροσδόκητη πτώση της βιομηχανικής παραγωγής, σε μηνιαία βάση, τον Ιανουάριο του 2017

Ιαπωνία: Απροσδόκητη πτώση της βιομηχανικής παραγωγής, σε μηνιαία βάση, τον Ιανουάριο του 2017
Το Υπουργείο Οικονομίας, Εμπορίου και Βιομηχανίας της χώρας αναμένει το Φεβρουάριο να σημειωθεί άνοδος της τάξεως του +3,5%
Την πρώτη της πτώση κατά τους τελευταίους έξι μήνες κατέγραψε η βιομηχανική παραγωγή στην Ιαπωνία, το Ιανουάριο του 2017,καθώς η παραγωγή αυτοκινήτων υποχώρησε και οι διακοπές για το νέο έτος μείωσε τη ζήτηση από την Κίνα, μία βασική εξαγωγική αγορά.
Συγκεκριμένα, η παραγωγή υποχώρησε κατά -0,8% σε μηνιαία βάση, μετά από την άυξηση ύψους +0,7% που καταγράφηκε τον Δεκέμβριο, σύμφωνα με τα σημερινά (28/2) στοιχεία του Υπουργείο Οικονομίας, Εμπορίου και Βιομηχανίας της χώρας.
Να σημειώσουμε ότι τα εν λόγω αποτελέσματα κρίνονται κατά πολύ κατώτερα σε σχέση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών, οι οποίοι ανέμεναν άνοδος της τάξεως του +0,4%.
Η πτώση στην παραγωγή αυτοκινήτου, η οποία άγγιξε το -4,7% αποτέλεσε τον σημαντικότερα παράγοντα που οδήγησε στην υποχώρηση της βιομηχανικής παραγωγής, ενώ και η χαμηλότερη ζήτηση στην Κίνα διαδραμάτισε καθοριστικό ρόλο.
Σε ότι αφορά τους επόμενους μήνες, το Υπουργείο αναμένει αύξηση της παραγωγή κατά +3,5% τον Φεβρουάριο και εν συνεχεία άνοδο της τάξεως του +5% τον Μάρτιο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης