Τελευταία Νέα
Διεθνή

Muscat: Η ελληνική κυβέρνηση τήρησε τις δεσμεύσεις της - Έχει σημειώσει πρόοδο

Muscat: Η ελληνική κυβέρνηση τήρησε τις δεσμεύσεις της - Έχει σημειώσει πρόοδο
«Θέλουμε να είμαστε δίπλα στην Ελλάδα και σε οποιαδήποτε χώρα περάσει από την μεταναστευτική κρίση»
Η ελληνική κυβέρνηση έχει τηρήσει τις δεσμεύσεις της έναντι των δανειστών και της Ε.Ε., καταγράφοντας πρόοδο, παραδέχθηκε ο πρωθυπουργός της Μάλτας, Joseph Muscat, κατά τη διάρκεια της κοινής συνέντευξης Τύπου που παρέδωσε σήμερα 28 Φεβρουαρίου 2017 με τον Αλέξη Τσίπρα.
«Ως σοσιαλδημοκράτης λέω ότι δεν τίθεται θέμα επιλογής μεταξύ δημοσιονομικής προσαρμογής - κοινωνικής υπευθυνότητας», πρόσθεσε.
Επίσης, ο πρωθυπουργός της Μάλτας, της χώρας που προεδρεύει αυτήν την περίοδο στην Ε.Ε., αναφέρθηκε και στην προσφυγική κρίση που αντιμετωπίζει η Ελλάδα.
«Θέλουμε να είμαστε δίπλα στην Ελλάδα και σε οποιαδήποτε χώρα περάσει από την μεταναστευτική κρίση.
Η Μάλτα έχει δεσμευτεί να είναι αλληλέγγυα.
Έχουμε περάσει κι εμείς τη μεταναστευτική κρίση», σημείωσε.
Ο κ. Muscat εξέφρασε την άποψη ότι δεν πρέπει καν να τεθεί προς συζήτηση η ανάγκη να υπάρξει ένας κοινωνικός πυλώνας εντός του ευρωπαϊκού μπλοκ, ενώ αναγνώρισε πως υπάρχουν άλλα κράτη - μέλη που έχουν τη δική τους άποψη και τα οποία «πρέπει να πείσουμε».
«Πρέπει να συζητήσουμε για την πορεία της ΕΕ την επόμενη 10ετία», συμπλήρωσε.
Επιπλέον, διαμήνυσε ότι Ελλάδα και Μάλτα συμφωνούν στην ανάγκη του Ταμείου Συνοχής και του όρου νησιωτικότητας, ζητήματα που είχαν εξεταστεί και κατά τη Σύνοδο των Μεσογειακών Χωρών.
Σε ό,τι αφορά στην έκτακτη Σύνοδο της Ρώμης, τόνισε ότι θα τεθεί υψηλά και το ζήτημα του Brexit, καθώς «ο χρόνος είναι πολύ σημαντικός από τη στιγμή που θα ξεκινήσει η ισχύς του άρθρου 50 για το Brexit».

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης