Τελευταία Νέα
Διεθνή

Εντείνεται η πολιτική κρίση στην πΓΔΜ – Αρνήθηκε να δώσει διερευνητική εντολή στους σοσιαλδημοκράτες ο πρόεδρος

Εντείνεται η πολιτική κρίση στην πΓΔΜ – Αρνήθηκε να δώσει διερευνητική εντολή στους σοσιαλδημοκράτες ο πρόεδρος
Ο κ. Ivanov επικαλέσθηκε για την απόφασή του «απειλή εναντίον της χώρας», λόγω της συνεργασίας της SDSM με τα αλβανικά μειονοτικά κόμματα
Σε μία άκρως απρόβλεπτη κίνηση προχώρησε σήμερα 1 Μαρτίου 2017 ο πρόεδρος της π.Δ.Γ.Μ., Gjorge Ivanov, εντείνοντας έτσι την πολιτική κρίση που ταλανίζει τους τελευταίους μήνες τη χώρα.
Ο κ. Ivanov αρνήθηκε το απόγευμα να δώσει την διερευνητική εντολή στο κόμμα της σοσιαλδημοκρατικής αντιπολίτευσης (SDSM) για τον σχηματισμό κυβέρνησης, παρά το γεγονός ότι ο επικεφαλής του, Zoran Zaev, παρουσίασε τις υπογραφές 67 εκ των 120 βουλευτών, από τις 61 που του είχε ζητήσει ο επικεφαλής του κράτους.
Ο κ. Ivanov επικαλέσθηκε για την απόφασή του «απειλή εναντίον της χώρας», λόγω της συνεργασίας της SDSM με τα αλβανικά μειονοτικά κόμματα.
Επίσης, ξεκαθάρισε ότι δεν θα παραδώσει την π.Δ.Γ.Μ. σε «ξένα κέντρα», καθώς ότι η πλατφόρμα των αλβανικών κομμάτων αποφασίστηκε εκτός της χώρας.
Πλέον αυξάνεται ραγδαία το ενδεχόμενο νέων εκλογών.
Σημειώνεται ότι ο συνασπισμός του κ. Zaev ήρθε δεύτερος στις εκλογές του Δεκεμβρίου πίσω από το VMRO - DPMNE του Nikola Gruevski.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης