Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ισπανία: Κατά 3,2% αναπτύχθηκε η οικονομία της χώρας για το σύνολο του 2016

Ισπανία: Κατά 3,2% αναπτύχθηκε η οικονομία της χώρας για το σύνολο του 2016
Τα εν λόγω στοιχεία ήρθαν να επιβεβαιώσουν τις εκτιμήσεις των αναλυτών στις αρχές του έτους
Κατά 3,2% αναπτύχθηκε η οικονομία της Ισπανίας για το σύνολο του 2016, όντας σε κοινή γραμμή με τους ρυθμούς ανάπτυξης που κατέγραψε η χώρα το 2015, καθιστώντας τη μία από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες οικονομίες εντός Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Σύμφωνα με τα σημερινά (2/3) στοιχεία της Ενθικής Στατιστικής Υπηρεσίας της χώρας, το ΑΕΠ για το τελευταίο τρίμηνο του 2016 αυξήθηκε κατά 0,7%, με τις ισχυρές καταναλωτικές δαπάνες και την αύξηση των εξαγωγών να βοηθούν τη χώρα να απομακρυνθεί ακόμα περισσότερο από την περίοδο κρίσης, η οποία έληξε το 2013.
Παράλληλα, τα εν λόγω αποτελέσματα επιβεβαίωσαν τις εκτιμήσεις του Ινστιτούτου Στατιστικής που είχαν δημοσιευθεί τον περασμένο Ιανουάριο, τόσο για το δ' τρίμηνο, όσο και για το σύνολο του έτους.
Ωστόσο, οι οικονομολόγοι εκτιμούν ότι οι ρυθμοί που παρουσίασε η ανάπτυξη στην Ισπανία κατά το 2017 αναμένεται να "ηρεμήσουν" το 2017, με τις τιμές του πετρελαίου να αυξάνονται, τους ρυθμούς ανόδου της απασχόλησης να επιβραδύνονται, και τις περικοπές του κρατικού υπολογισμού να κατευνάζουν την οικονομία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης