Τελευταία Νέα
Οικονομία

Εξωδικαστικός συμβιβασμός και εργασιακά στις επαφές των θεσμών με Τσακαλώτο, Παπαδημητρίου, Αντωνοπούλου

tags :
Εξωδικαστικός συμβιβασμός και εργασιακά στις επαφές των θεσμών με Τσακαλώτο, Παπαδημητρίου, Αντωνοπούλου
Στο επίκεντρο των συζητήσεων με τους θεσμούς θα βρεθεί το σχέδιο της κυβέρνησης για τον εξωδικαστικό συμβιβασμό στα μη εξυπηρετούμενα δάνεια
Σε εξέλιξη βρίσκεται η συνάντηση του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου και του υπουργού Οικονομικών και Ανάπτυξης Δημήτρη Παπαδημητρίου με τους επικεφαλής των θεσμών.
Στο επίκεντρο των συζητήσεων με τους θεσμούς θα βρεθεί το σχέδιο της κυβέρνησης για τον εξωδικαστικό συμβιβασμό στα μη εξυπηρετούμενα δάνεια.
Θα ακολουθήσει στις 17:00 η συνάντηση για τις ενεργητικές πολιτικές απασχόλησης με την αναπληρώτρια υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ράνια Αντωνοπούλου.
Εν τω μεταξύ, τις πρώτες «κίτρινες και κόκκινες» κάρτες από το κουαρτέτο των θεσμών είδαν τα κυβερνητικά στελέχη που μετείχαν χθες, Τετάρτη 1 Μαρτίου, στις διαπραγματεύσεις με τους εκπροσώπους των δανειστών.
Λίγο μετά 17:00 το απόγευμα οι Ευκλείδης Τσακαλώτος, Γιώργος Χουλιαράκης και Έφη Αχτσίογλου παρουσίασαν τις ελληνικές προτάσσεις για τα λεγόμενα «θετικά αντίμετρα», που επιθυμεί η ελληνική κυβέρνηση να περιλαμβάνονται στη συμφωνία με τα επώδυνα μέτρα για το κλείσιμο της αξιολόγησης, με τους θεσμούς να απορρίπτουν αρκετά και να εμφανίζονται να διατεθειμένοι να συζητήσουν κάποια υπό προϋποθέσεις.
Οι δανειστές φαίνεται πως επιμένουν ότι τα «θετικά αντιμετρά» θα πρέπει να έχουν αναπτυξιακό πρόσημο, όπως η μείωση του φόρου επιχειρήσεων, ενώ διαφωνούν με κάθε είδους μέτρο - παροχή ή με μειώσεις σε μέτρα σταθερής απόδοσης, όπως ο ΕΝΦΙΑ ή ο ΦΠΑ.
Υψηλόβαθμη κυβερνητική πηγή, που έχει πλήρη γνώση των συζητήσεων, που λαμβάνουν χώρα στο «Hilton», ανέφερε ότι, διαπιστώνεται δημοσιονομικό κενό και για το 2018, το οποίο θα πρέπει να καλυφθεί, ενώ στα «καλά νέα» συμπεριλαμβάνεται η πληροφορία ότι το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο αποδέχεται να ενσωματωθούν στις προβλέψεις του τα στοιχεία του προϋπολογισμού για τον μήνα Νοέμβριο, όπου σημειώνεται υπεραπόδοση εσόδων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης