Πολιτική

Κατρούγκαλος: Ρεαλιστικός ο στόχος για συμφωνία έως τις 20 Μαρτίου – Τουλάχιστον του τελικού περιγράμματος

Κατρούγκαλος: Ρεαλιστικός ο στόχος για συμφωνία έως τις 20 Μαρτίου – Τουλάχιστον του τελικού περιγράμματος
Δεν θα μπορούσε να κλείσει νωρίτερα η αξιολόγηση, εκτός και αν συνθηκολογούσαμε με τις απαιτήσεις του ΔΝΤ είπε ο κ.Κατρούγκαλος
Την θέση ότι είναι ρεαλιστικός ο στόχος να κλείσει η συμφωνία έως τις 20 Μαρτίου διατύπωσε ο αναπληρωτής υπ. Εξωτερικών, Γ. Κατρούγκαλος.
«Δεν είναι μη ρεαλιστικός ο στόχος για συμφωνία μέχρι τις 20 Μαρτίου.
Ενδεχομένως όχι σε επίπεδο πλήρους συγκεκριμενοποίησης όλων των μέτρων αλλά στη βάση του τελικού περιγράμματος, δηλαδή μιας μεγαλύτερης εξειδίκευσης του» τόνισε μιλώντας στον Αθήνα 9.84 ο κ.Κατρούγκαλος, ο οποίος παραδέχθηκε ότι υπάρχουν καθυστερήσεις.
«Ότι έχουμε καθυστερήσεις σε σχέση με το ιδανικό είναι αναμφισβήτητο.
Από την άλλη μεριά δεν θα μπορούσε να έχει κλείσει νωρίτερα η αξιολόγηση παρά μόνο εάν συνθηκολογούσαμε σε απαιτήσεις του ΔΝΤ, ιδίως όταν και οι Ευρωπαίοι εταίροι μας ομολογούν ότι είναι παράλογες.
Αν κλείναμε τον συμβιβασμό το Δεκέμβριο, όπως θα έπρεπε χρονικά, όταν δεν είχε τεθεί το ζήτημα των αντιμέτρων, θα ήταν μεγάλο χτύπημα για την ελληνική οικονομία.
Το αφορολόγητο, αν μειωνόταν, όπως μας ζητούσαν, χωρίς να υπάρχουν αντίστοιχα μέτρα θα έπληττε τα στρώματα που εμείς θέλουμε να προστατέψουμε.
Αν όμως τα μέτρα αυτά, συμπληρωθούν για παράδειγμα από μία σημαντική μείωση φόρου προστιθέμενης αξίας σε ρεύμα και εστίαση, τότε ισοφαρίζεται» είπε ο κ.Κατρούγκαλος.
Αναφερόμενος στο νέο ασφαλιστικό και στις αντιδράσεις των ελεύθερων επαγγελματιών για το ύψος των εισφορών, υποστήριξε ότι το 80% των ελεύθερων επαγγελματιών και αυτοαπασχολούμενων θα πληρώσει λιγότερες εισφορές.
«Είναι αλήθεια ότι το 15% θα πληρώσει σημαντικά υψηλότερες.
Οι εισφορές είναι αντικειμενικά υψηλές και πρέπει να μειωθούν.
Όμως δεν θα μπορέσουν να μειωθούν από τώρα γιατί αυτό θα σήμαινε ακόμα μικρότερες συντάξεις» τόνισε ο κ.Κατρούγκαλος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης