Τελευταία Νέα
Πολιτική

Στις Βρυξέλλες ο Κοτζιάς για το Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ – Στο επίκεντρο μεταναστευτικό και ασφάλεια

Στις Βρυξέλλες ο Κοτζιάς για το Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ – Στο επίκεντρο μεταναστευτικό και ασφάλεια
Θα συζητηθούν επίσης οι σχέσεις ΕΕ – Αιγύπτου και η κατάσταση στα δυτικά Βαλκάνια
Ιδιαίτερα σημαντική για την Ελλάδα είναι η σημερινή συνεδρίαση του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ στις Βρυξέλλες όπου το παρών θα δώσει ο υπ. Εξωτερικών, Ν. Κοτζιάς.
Η συνεδρίαση θα ασχοληθεί με την Κοινή Πολιτική Ασφάλειας και 'Άμυνας, με το μεταναστευτικό ενώ ιδιαίτερου ενδιαφέροντος για την Ελλάδα είναι τα θέματα αναφορικά με τις σχέσεις ΕΕ-Αιγύπτου και με την κατάσταση στα δυτικά Βαλκάνια.
Όπως αναφέρεται το σημερινό Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων είναι σταθμός στις σχέσεις ΕΕ και Αιγύπτου (θα υπάρξει γεύμα εργασίας των Ευρωπαίων ΥΠΕΞ με τον Αιγύπτιο ομόλογο τους) ενώ θα συζητηθούν οι κοινοί στρατηγικοί στόχοι Ευρώπης και Αιγύπτου, η εμβάθυνση των σχέσεων τους καθώς και η ενίσχυση της ασφάλειας στην ευρύτερη περιοχή.
Ένα ακόμα μείζον θέμα είναι η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στα δυτικά Βαλκάνια, για την οποία και θα ενημερώσει η Ύπατη Εκπρόσωπος της ΕΕ F. Mogherini.
Ο κ.Κοτζιάς αναμένεται να αναδείξει τον σταθεροποιητικό ρόλο της Ελλάδας μέσα σε αυτό το ασταθές περιβάλλον καθώς, όπως τονίζει συχνά, η χώρα μας «λειτουργεί ως κυματοθραύστης της αποσταθεροποίησης, διοχετεύοντας προς όλες τις κατευθύνσεις ένα μήνυμα σταθερότητας και αποφασιστικότητας να κάνει τα πάντα ώστε να μη δημιουργηθεί μαύρη τρύπα ασφάλειας στα βόρεια σύνορά της και να μη διαταραχθεί καθ' οιονδήποτε τρόπο η ειρήνη στην περιοχή».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης