Τελευταία Νέα
Διεθνή

Johnson (ΥΠΕΞ Βρετανίας): Η Ρωσία θα πρέπει να αποδείξει ότι μπορούμε να την εμπιστευτούμε

Johnson (ΥΠΕΞ Βρετανίας): Η Ρωσία θα πρέπει να αποδείξει ότι μπορούμε να την εμπιστευτούμε
Ο βρετανός υπουργός Εξωτερικών επανέλαβε ότι τόσο η χώρα του, όσο και η Ευρωπαϊκή Ένωση, δε βρίσκοντας σε νέο ψυχρό πόλεμο με τη Μόσχα
Στο γεγονός ότι η Ρωσία θα πρέπει να αποδείξει την αξιπιστία της απέναντι στη Δύση, αναφέρθηκε σήμερα (6/2) ο υπουργός Εξωτερικών της Μεγάλης Βρετανίας, Boris Johnson, κατά την άφιξη του σε συνάντηση με τους ομολόγους του εντός Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Συγκεκριμένα, όπως δήλωσε ο Johnson, "η Ρωσία δεν είναι καλή σε κανένα επίπεδο", προσθέτοντας ότι "οφείλει να αλλάξει και να μας δείξει ότι μπορούμε να την εμπιστευθούμε ξανά", μία θέση μάλιστα την οποία είχει επαναλάβει και κατά το περασμένο διάστημα.
Ωστόσο, ο Johnson κατέστησε σαφές ότι, "δε βρισκόμαστε σε νέο ψυχρό πόλεμο με τη Ρωσία", διευκρινίζοντας παράλληλα ότι "ούτε το Ηνωμένο Βασίλειο, ούτε οι εταίροι μας εντός ΕΕ, ούτε η Ουάσινγκτον έχουν διάθεση για έναν νέο ψυχρό πόλεμο".
Υπενθυμίζουμε ότι κατά τα μέσα Φεβρουαρίου, ο βρετανός υπουργός Εξωτερικών είχε επιστήσει την προσοχή απέναντι στη Μόσχα, τονίζοντας τότε ότι η Δύση οφείλει να χειριστεί το ζήτημα "με πολύ προσεκτικό τρόπο".

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης