Τελευταία Νέα
Οικονομία

Μεταμεσονύκτιες διαπραγματεύσεις Τσακαλώτου και θεσμών – Αγώνας για να γεφυρωθούν οι διαφορές

Μεταμεσονύκτιες διαπραγματεύσεις Τσακαλώτου και θεσμών – Αγώνας για να γεφυρωθούν οι διαφορές
Οι συζητήσεις αναμένεται να «τραβήξουν» μέχρι και τα ξημερώματα
Στις 00:00 ακριβώς τα μεσάνυκτα ξεκίνησε ο νέος διαπραγματευτικός γύρος του υπουργού Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτου, με τους εκπροσώπους των θεσμών, μετά από ένα διάλειμμα μίας ώρας για γεύμα.
Οι συζητήσεις αναμένεται να «τραβήξουν» μέχρι και τα ξημερώματα, με ελληνική κυβέρνηση και δανειστές να αγωνίζονται να βρουν κοινό έδαφος στα επίμαχα ζητήματα.
Νωρίτερα, υψηλόβαθμη πηγή του υπουργείο Οικονομικών, που έχει άριστη γνώση των συζητήσεων, ανέφερε πως υπάρχει μία καταρχάς προσέγγιση και έχουν γεφυρωθεί ορισμένες από τις κομβικές διαφορές.
Ειδικότερα, η ίδια πηγή ανέφερε ότι οι θεσμοί και συγκεκριμένα το Δ.Ν.Τ., φαίνεται να αποδέχεται ότι δεν υπάρχει δημοσιονομικό κενό για το 2018 και άρα δεν θα υπάρξουν πρόσθετα μέτρα για το ήδη υπάρχον πρόγραμμα, ενώ παρατηρείται θετικό κλίμα στα εργασιακά και τα ενεργειακά.
Η ίδια πηγή εξέφραζε την αυξημένη αισιοδοξία πως πράγματι στο Eurogroup της 20ης Μαρτίου 2017 είναι πιθανό η Αθήνα να λάβει το πολυπόθητο «staff level agreement», χωρίς ωστόσο να μπαίνει σε περισσότερες λεπτομέρειες.
Όμως, παραμένει η μεγάλη απόσταση σε ό,τι αφορά στα μέτρα και τα λεγόμενα θετικά αντίμετρα, κάτι που δημιουργεί ερωτηματικά για την «φόρμουλα» με την οποία θα βγει «λευκός καπνός» από το επόμενο Eurogroup.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης