Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κατρούγκαλος: Είμαστε πολύ κοντά σε συμφωνία με τους θεσμούς – Άθλος το έργο της κυβέρνησης

Κατρούγκαλος: Είμαστε πολύ κοντά σε συμφωνία με τους θεσμούς – Άθλος το έργο της κυβέρνησης
Αυτό που αναζητείται τώρα είναι πώς θα ισορροπήσουν Ευρωπαίοι και ΔΝΤ για το δημοσιονομικό κενό του 2018 είπε ο κ.Κατρούγκαλος
Την θέση ότι η κυβέρνηση και οι θεσμοί είναι πολύ κοντά σε συμφωνία διατύπωσε ο αναπληρωτής υπ. Εξωτερικών, Γ. Κατρούγκαλος, ο οποίος χαρακτήρισε άθλο το έργο της κυβέρνησης.
Σε δηλώσεις του στο Πρακτορείο 104,9 Fm ο κ.Κατρούγκαλος είπε πως πολιτική συναντίληψη προέκυψε από το Eurogroup της 20ης Φεβρουαρίου, όταν και η ελληνική πλευρά πέτυχε έναν συμβιβασμό χωρίς τις απαιτήσεις του ΔΝΤ για προνομοθέτηση μέτρων ύψους 2% του ΑΕΠ για μετά το 2018.
«Ήταν αποφασισμένο να υπάρξουν μέτρα και αντίμετρα και αυτό που αναζητείται τώρα είναι πώς θα ισορροπήσουν Ευρωπαίοι και ΔΝΤ για το δημοσιονομικό κενό του 2018, καθώς το Ταμείο επιμένει ότι δεν βγαίνουν οι αριθμοί.
Ωστόσο, φαίνεται ότι το ΔΝΤ υποχωρεί από τους παραλογισμούς του παρελθόντος.
Η κυβέρνηση επιδιώκει μέσα από τη διαπραγμάτευση οφέλη για τους ασθενέστερους» είπε ο κ.Κατρούγκαλος αναφέροντας ότι τα μνημόνια «είχαν στην καρδιά τους λιτότητα και εσωτερική υποτίμηση».
«Δεν λέμε ότι μια χώρα πρέπει να ζει με ελλείμματα, αλλά έφτασε η ώρα και η Ευρώπη να αμφισβητεί ότι η δημοσιονομική προσαρμογή μέσω νεοφιλελεύθερων πολιτικών είναι η μόνη λύση.
Τα πράγματα αλλάζουν στην Ευρώπη, γιατί μετατοπίστηκαν οι σοσιαλδημοκράτες από τη λιτότητα» υποστήριξε ο κ.Κατρούγκαλος.
Όσον αφορά την αξιολόγηση ο κ.Κατρούγκαλος είπε πως «αν υπάρχει συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο, αυτό θα αποτυπωθεί στο Eurogroup».
«Θα ακολουθήσει η ένταξη της χώρας στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ.
Να τελειώσει η αβεβαιότητα γιατί είναι αρνητική για την οικονομία.
Το μνημόνιο είναι συνταγή νεοφιλελευθερισμού, αλλά πλέον έχουμε φτάσει σε ένα σημείο που δεν πάει άλλο, χρειάζεται να φτάσουμε σε τέτοια ισορροπία και να μην υπάρξουν άλλες θυσίες από τους ασθενέστερους.
Θα πρέπει να έχουμε μια συμφωνία το ταχύτερο δυνατό αλλά προς το συμφέρον της χώρας και του λαού μας» είπε ο κ. Κατρούγκαλος.
Ερωτηθείς για το αίτημα της ΝΔ για πρόωρες εκλογές ο κ.Κατρούγκαλος υποστήριξε πως «δεν μπορεί να μην αναγνωρίζει ο κ. Μητσοτάκης ότι τώρα εκλογές σημαίνει άτακτη χρεοκοπία της χώρας, αφού δεν θα εφαρμοζόταν το πρόγραμμα και οι εταίροι δεν θα προχωρούσαν στη σύναψη νέου προγράμματος εν μέσω παρατεταμένης προεκλογικής περιόδου».
«Το διαρκές αίτημα για εκλογές δείχνει το στρατηγικό αδιέξοδο της ΝΔ και προφανώς χρησιμοποιείται για εσωτερικές ισορροπίες» τόνισε ο αναπληρωτής υπ. Εξωτερικών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης