Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στο χαμηλότερο επίπεδο 1 μηνός ο χρυσός λόγω στοιχείων απασχόλησης ΗΠΑ - Στα 1.208,56 δολ. η τιμή spot

Στο χαμηλότερο επίπεδο 1 μηνός ο χρυσός λόγω στοιχείων απασχόλησης ΗΠΑ - Στα 1.208,56 δολ. η τιμή spot
Τα υψηλότερα παρεμβατικά επιτόκια της Fed μοιραία θα αυξήσουν τις αποδόσεις επενδύσεων σταθερού εισοδήματος ανταγωνιστικών προς τον χρυσό, κάτι που αποτελεί και τον λόγο της σημερινής του υποχώρησης
Στο χαμηλότερο επίπεδο του τελευταίου ενός μηνός υποχώρησε σήμερα Τετάρτη 8 Μαρτίου 2017 η προθεσμιακή τιμή του χρυσού στις διεθνείς αγορές - για να υποχωρήσει κατά 0,63% σε 1.208,40 δολάρια ΗΠΑ ανά ουγγιά - με ορατό το ενδεχόμενο να κατέλθει κάτω από τα 1.200 δολάρια πριν την Παρασκευή 10/3 που θα ανακοινωθούν τα επίσημα στοιχεία Φεβρουαρίου 2017 για την πορεία της απασχόλησης στις ΗΠΑ.
Όπως ανακοίνωσε η αμερικανική εταιρεία πληροφορικής και παροχής υπηρεσιών μισθοδοσίας ADP, η απασχόληση στον ιδιωτικό τομέα των ΗΠΑ τον Φεβρουάριο του 2017 αυξήθηκε κατά 298 χιλ. νέες θέσεις εργασίας, έναντι «μόλις» 190 χιλ. νέων θέσεων εργασίας για τις οποίες έκαναν λόγο οι εκτιμήσεις των οικονομολόγων.
Η εξέλιξη αυτή ενίσχυσε ακόμα περισσότερο τη βεβαιότητα που εκφράζουν οι επενδυτές περί επικείμενης αύξησης των επιτοκίων της Federal Reserve στην ερχόμενη συνεδρίαση της επιτροπής καθορισμού νομισματικής πολιτικής FOMC, καθώς η οικονομία των ΗΠΑ συνεχίζει να ανακάμπτει.
Τα υψηλότερα παρεμβατικά επιτόκια της Fed μοιραία θα αυξήσουν τις αποδόσεις επενδύσεων σταθερού εισοδήματος ανταγωνιστικών προς τον χρυσό, κάτι που αποτελεί και τον λόγο της σημερινής του υποχώρησης.
Σε κάθε περίπτωση, η πολιτική αβεβαιότητα στην Ευρώπη - ιδιαίτερα αναφορικά με τις επερχόμενες γαλλικές προεδρικές εκλογές - λειτουργεί ενισχυτικά για τον χρυσό, η τιμή spot (άμεσης αγοράς) του οποίου υποχώρησε κατά 0,58% στα 1.208,56 δολάρια ΗΠΑ.
Στα άλλα βασικά πολύτιμα μέταλλα, η τιμή του αργύρου (ασήμι) υποχώρησε κατά 1,38% σε 17,25 δολάρια ανά ουγγιά, η τιμή της πλατίνας κατέγραψε πτώση 1,24% για να κατέλθει σε 947,90 δολάρια ανά ουγγιά, ενώ η τιμή του παλλαδίου απώλεσε το 0,39% της αξίας της, για να περιοριστεί στα 769 δολάρια ανά ουγγιά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης