Τελευταία Νέα
Διεθνή

FAZ: Η Ελλάδα ελπίζει σε βοήθεια δισεκατομμυρίων ευρώ από τους δανειστές…

FAZ: Η Ελλάδα ελπίζει σε βοήθεια δισεκατομμυρίων ευρώ από τους δανειστές…
«Οι διεθνείς δανειστές ζητούν επιπλέον μέτρα λιτότητας ύψους 3,6 δισ. ευρώ»
Η Ελλάδα ελπίζει σε βοήθεια δισεκατομμυρίων ευρώ από τους δανειστές, σχολιάζει σε δημοσίευμά της (με τίτλο «Η Ελλάδα πρέπει να συνεχίσει τις διαπραγματεύσεις») η Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ), με αφορμή το μπαράζ διαβουλεύσεων κυβέρνησης και εκπροσώπων των θεσμών στην Αθήνα.
«Σύμφωνα με Έλληνα υψηλόβαθμο αξιωματούχο υπάρχουν ακόμα ανοιχτά τέσσερα ή πέντε ζητήματα, ενώ δεν έχει ξεκαθαριστεί πότε θα υπάρξει πιθανότατα συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο (staff level agreement).
Οι διεθνείς δανειστές ζητούν επιπλέον μέτρα λιτότητας ύψους 3,6 δισ. ευρώ, ανάμεσα στα οποία μείωση του αφορολόγητου στις 6.000 ευρώ, μειώσεις στις συντάξεις, αλλά και ριζικές αλλαγές στο εργατικό δίκαιο», αναφέρει χαρακτηριστικά η γερμανική εφημερίδα, σημειώνοντας ότι την ίδια στιγμή η ελληνική κυβέρνηση ζητά μέτρα για την τόνωση της οικονομίας, όπως η μείωση του ΦΠΑ στον τουριστικό κλάδο.
«Για τα μέχρι τώρα αποτελέσματα θα ενημερωθεί την Πέμπτη (9/3) η Ομάδα Εργασίας του Eurogroup (EuroWorking Group)», επισημαίνεται.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης